Παπανάτσιου: «Κάποια στιγμή θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ – Το ΔΝΤ καλό είναι να φύγει»

Κουβέντα για τη μείωση του αφορολόγητου στα 3.500 ευρώ

Για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στο μέλλον και αναδιάρθρωση των φόρων στα ακίνητα μέσω του περιουσιολογίου έκανε λόγο η υφυπουργός Οικονομικών, Α. Παπανάτσιου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να φύγει από το πρόγραμμα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση από το ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου, η κ. Παπανάτσιου απάντησε.

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Το τελευταίο που συζητάμε τώρα είναι το ΔΝΤ να μην είναι καν μέσα στη διαπραγμάτευση. Για μένα καλό είναι να μην είναι στη διαπραγμάτευση το ΔΝΤ. Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε μπορούμε μόνοι μας να λύσουμε τα θέματά μας. Ο Ελληνικός λαός έχει δεχθεί πάρα πολλά πράγματα, είναι πάρα πολύ συνεπής, κι η Κυβέρνηση είναι πάρα πολύ συνεπής. Καταφέραμε πράγματα που δεν είχαν καταφέρει προηγούμενες κυβερνήσεις, καταφέραμε πλεονάσματα, καταφέραμε να πιάσουμε τους στόχους, να είμαστε συνεπέστατοι, από εκεί και πέρα οφείλουν κι εκείνοι να μας σεβαστούν και να προχωρήσει η αξιολόγηση και ό,τι άλλο υπάρχει», είπε.

Πάντως η υφυπουργός δεν ερωτήθηκε συγκεκριμένα για το πρωτοσέλιδο της Αγοράς που κάνει λόγο για απαίτηση του ΔΝΤ να μειωθεί το αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ, ενώ ερώτημα επί του θέματος έχει κάνει στο ΥΠΟΙΚ και το Star, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει πάρει απάντηση.

Όσο για το αν το νέο περιουσιολόγιο κρύβει νέους φόρους, η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι  αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάνενας νέος φόρος μέσα στο 2017.

«Ό,τι είχαμε ψηφίσει, ό,τι υπάρχει, αυτό συνεχίζει να υπάρχει. Από εκεί και μετά έχουμε δεσμευθεί σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ πως θα τον καταργήσουμε κάποια στιγμή, θα φέρουμε το περιουσιολόγιο και θα γίνει κάποια αναδιανομή των φόρων με βάση τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Δεν έχει να φοβάται κανένας που έχει πάρα πολύ λίγα χρήματα, που έχει μικρή περιουσία. Δε νομίζω ότι κανένας από τους πολίτες που είναι στη μικρή στη μεσαία τάξη έχει να φοβηθεί από το περιουσιολόγιο», είπε.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι αν δε συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα χρειαστεί νέο μνημόνιο για την Ελλάδα, η κυρία Παπανάτσιου είπε:

«Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε, υπάρχουν κι άλλοι. Συλλογικά η ΕΕ θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της. Κι αυτό τουλάχιστον ο κ. Σόιμπλε θα πρέπει να το καταλάβει, ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην ΕΕ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top