Κόντρα Μαξίμου- Μητσοτάκη για τις μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ

Ποιες μονιμοποιήσεις και προσλήψεις θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της ΝΔ

Θέμα παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μικροσκόπιο της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν  οι 2. 224 μονιμοποιήσεις εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση επί ΣΥΡΙΖΑ.

Aπό αυτές:

-Οι 1.756 αφορούν κυρίως επιστροφές απολυθέντων ή συμβασιούχων, μετά από δικαστικές αποφάσεις.

-Οι 468 επαναπροσλήψεις στην καθαριότητα, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.

Επίσης,  η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει τις  1.666 νέες προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί για την Υγεία. Από αυτές, μόλις οι 124 αφορούν πτυχιούχους πανεπιστημίου και μόνο οι 19 γιατρούς. 700  θα είναι απόφοιτοι ΤΕΙ, 494 Λυκείου και οι υπόλοιποι 348,  απόφοιτοι Γυμνασίου.

«Έχουμε περιπτώσεις σήμερα όπου η κυβέρνηση έρχεται και μονιμοποιεί συμβασιούχους κόντρα σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης στην χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. «Θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, τους δήμους και τις περιφέρειες», σχολίασε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Την ίδια ώρα πάντως η κυβέρνηση προχωρά τη διαδικασία και για την πρόσληψη 900 γιατρών στο ΕΣΥ.

Στη συνέντευξή του στον Αlpha,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα μειώσει τους φόρους επιχειρήσεων.

«Εάν έχουμε λίγο μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, θα μπορέσουμε να είμαστε πιο επιθετικοί στις μειώσεις φόρων» τόνισε.  Όπως συμπλήρωσε, αν χρειαστεί, θα νομοθετήσει μονομερώς, σε περίπτωση που διαφωνήσουν οι δανειστές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top