Φώφη Γεννηματά: «Για το Κυπριακό υπάρχει εθνική γραμμή»

Τι δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Φώφη Γεννηματά: «Για το Κυπριακό υπάρχει εθνική γραμμή»

«Για το Κυπριακό υπάρχει εθνική γραμμή. Διεκδικούμε μια δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αποδεκτή από τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τις «αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων χωρών» και τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής.

Στη συνάντηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό σχετικά με το πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση και ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.

Η κ. Γεννηματά, όπως δήλωσε, τόνισε «στον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα οφείλει να σταθεί στο πλάι του κυπριακού λάου και της πολιτικής ηγεσίας του, με ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε όλοι οι διεθνείς παράγοντες και κυρίως η ΕΕ να συμβάλουν ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία».

Η ίδια υπογράμμισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στη θέση η «Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει».

Στο διάλογο που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο ίδιος εξέφρασε την αγωνία προκειμένου να βρεθεί διέξοδο για το Κυπριακό, με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά: «Είναι καλό που ξανάρχισαν οι συνομιλίες που είχαν διακοπεί με ευθύνη της Τουρκίας».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως τα περισσότερα εξαρτώνται από τη στάση της άλλης πλευράς και πως επιθυμία του ιδίου και του Νίκου Αναστασιάδη είναι να βρεθεί λύση βάσει του διεθνούς δικαίου.

Νωρίτερα, πριν «μπουν στο δια ταύτα», η κ.Γεννηματά αναφέρθηκε στον γιο της, ο οποίος σπουδάζει για δεύτερη χρονιά στη Γλασκόβη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε συγκεκριμένα ότι τον συνόδευσε χθες στο αεροδρόμιο και ότι πολλά ήταν τα παιδιά που ταξίδευαν εχθές. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top