Σφοδρή αντιπαράθεση Κοντονή- Δένδια και «έκρηξη» Σταμάτη στη Βουλή

«Εξωθεσμική» επικοινωνία του υπουργού Δικαιοσύνης με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Σφοδρή αντιπαράθεση  Κοντονή- Δένδια  και «έκρηξη» Σταμάτ

Κόντρα  σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε στη Βουλή, μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.    

Αφορμή η επίθεση του κ. Κοντονή προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την στάση της ΝΔ στην χθεσινή ψηφοφορίας για την χορήγηση βοηθήματος στους συνταξιούχους.   

Μια άλλη αναφορά του κ. Κοντονή στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για την κατάργηση του ΕΚΑΣ,  προκάλεσε την «έκρηξη» του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Σταμάτη.     

«Η 13η σύνταξη έρχεται να αποκαταστήσει αδικία που είχε υπογράψει η προηγούμενη  κυβέρνηση,  την κατάργηση ΕΚΑΣ» ισχυρίσθηκε ο υπουργός, για να πεταχτεί από τα έδρανα ο κ. Σταμάτης και να αρχίσει να φωνάζει « Πότε έγινε αυτό; Καταθέστε το!» σε έντονο ύφος.

Στον «καβγά» παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος επέπληξε τον συνάδελφό του βουλευτή της ΝΔ και σε μια αιχμή για την στάση του προεδρείου στο χθεσινό επεισόδιο Πολάκη-Γεωργιάδη ανέφερε: «Φτάνει! Όταν είμαι   εγώ στην έδρα δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει η εικόνα που έδειξε η Βουλή χθες»!

«Το χθεσινό παρών είναι παρών σε τι; Στην δυστυχία χαμηλοσυνταξιούχων; Σε τι είπατε παρών χθες; Αυτό που είπατε χθες είναι απών από προσπάθεια στήριξης συμπολιτών μας» επέμεινε πάντως ο κ, Κοντονής.  

Δένδιας:  Επαναλαμβάνετε το ένα ψέμα μετά το άλλο.   

«Επαναλάβατε το ψεύδος περί 13ης σύνταξης και  καλύπτεται το  ένα ψεύδος με άλλο. Ονομάζετε υπέρβαση εσόδων την υπερφορολόγηση και ουδεμία συγγνώμη στους πολίτες» ανέφερε στην απάντησή του ο Ν. Δένδιας, για να προσθέσει σχετικά με την στάση της κυβέρνησης και τα όσα υποστήριξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για το ΕΚΑΣ:  

«Για να βρούμε πέπλο συκής τι θα κάνουμε; Θα κατηγορήσουμε την αντιπολίτευση! Ό, τι και να γίνει εμείς φταίμε… Εξεγέρθηκε ο κ. Σταμάτης, εμείς καταργήσαμε το ΕΚΑΣ; Τις αποφάσεις εμείς τις υπογράφουμε; 430 εκ. ευρώ θα κόψετε το 2017,  πείτε την αλήθεια»!  

Όσον αφορά την στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία, ανέφερε  ο κ. Δένδιας: «Εγκαλείται  πάλι η ΝΔ για το «παρών». Δικαίωμά μας κατ’ αρχήν και ο τελευταίος που θα απολογηθούμε είναι η κυβέρνηση που αυτή την στιγμή έχει 10%... «Παρών»  ψηφίσαμε γιατί η κυβέρνηση  μας εξαπάτησε»  

« Έγινε προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ και απέτυχε,  τώρα θέλετε να απαγορέψετε να μιλάει η αντιπολίτευση;» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

 Ο κ. Δένδιας επέκρινε επίσης τον υπουργό Δικαιοσύνης για την αναφορά του σε επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.    «Ξέρετε πως εκφράζονται τα δικαστήρια επί θεσμικών μεταβολών; Με τηλεφωνήματα; Ένα όργανο που λέγεται ολομέλεια ανωτάτων δικαστηρίων το έχετε ακούσει; …  Κάνατε κάτι εξωθεσμικό, είναι δυνατόν να γίνονται αυτά;» διερωτήθηκε.

«Όλα αυτά προστίθενται σε έναν μακρύ κατάλογο έλλειψης σοβαρότητας. Το χειρότερο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης δεν είναι ότι είναι μια κακή κυβέρνηση. Το χειρότερο κι αυτό που είναι τραγικό για τον τόπο είναι ότι είναι μια αστεία κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Δένδιας.  

Ο κ. Κοντονής, απαντώντας διευκρίνισε ότι μιλώντας για παρέμβαση Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη με τις δηλώσεις του εννοούσε  την επένδυση στη Ζάκυνθο. « Ο κ. Μητσοτάκης  ή δε το ξέρει ή το παρακάμπτει, υπάρχει απόφαση ασφαλιστικών  μέτρων… Είπα όταν έρχεται ο κ. Μητσοτάκης  στη Βουλή και  υπεραμύνεται της επένδυσης όταν έχει σταματήσει από την δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας μιλά για  ποινικές διώξεις, πείτε μου τι είναι».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top