Κατεπείγουσα έρευνα ζητά η Τσατάνη μετά τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου

Ζητά την εξαίρεση της Βασιλικής Θάνου

Κατεπείγουσα έρευνα ζητά η Τσατάνη μετά τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου
​Tην διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ζητά από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη που έχει υποβάλει και την αναφορά - καταγγελία κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Η εισαγγελική λειτουργός, στην πολυσέλιδη αίτηση της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αναφέρεται στα όσα ελέχθησαν χθες, Τρίτη, στη Βουλή κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, επισυνάπτοντας ειδικά την ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα Τσατάνη με δική της πρωτοβουλία και αντέκρουσε τις σε βάρος του καταγγελίες.
Από την παράθεση των όσων ανέφερε ο υπουργός στη Βουλή, κατά την εισαγγελέα, προκύπτουν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τους χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών, ενώ αφήνει υπαινιγμούς για παραβιάσεις της μυστικότητας της διαδικασίας.
Απευθύνεται στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από την οποία ζητά παρέμβαση και κατεπείγουσα έρευνα, αναφέροντας αναλυτικά τις διατάξεις που καθορίζουν τις πειθαρχικές έρευνες σε βάρος των εισαγγελέων και των δικαστών.
��
Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της Γ.Τσατάνη, Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι «η κ. Τσατάνη θέτει εαυτόν στην κρίση της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, εγείρει ζητήματα μεροληπτικής στάσης και ως εκ τούτου... εξαίρεσης της κ.Προέδρου του Αρείου που διενεργεί προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top