ΟΛΟΙ κρέμονται από τον Νταβούτογλου! Έχουν πάρει φωτιά οι διαπραγματεύσεις

Στις 14:30 ώρα Ελλάδος ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής - Πρώτη ανάρτηση: 13:35

ΟΛΟΙ κρέμονται από τον Νταβούτογλου! Έχουν πάρει φωτιά οι διαπραγματεύσεις

​Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των 28 της ΕΕ με την Τουρκία στις Βρυξέλλες, μετά από τη διακοπή του προγεύματος που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου με τους Ντ. Τουσκ, Ζ. Κ. Γιούνκερ και Μ. Ρούτε.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, οι διαβουλεύσεις των 28 με την Τουρκία έχουν περάσει σε μια φάση ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα σε τεχνοκράτες και διπλωμάτες των δύο πλευρών, με κεντρικό ρόλο στο διπλωματικό γραφείο του προέδρου Τουσκ και του επικεφαλής του γραφείου του Γιούνκερ, Μ. Σέλμαγιερ.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή του Συμβουλίου, οι 28 προτίθενται να συνέλθουν και πάλι για ένα γεύμα εργασίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο θα καταλήξουν οι προτάσεις που διαμορφώνουν οι διπλωμάτες των δύο πλευρών.

Μάλιστα αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Ελλάδος.

"Προηγουμένως", αναφέρει η ίδια πηγή, "θα πρέπει να έχει δώσει το τελικό ok ο Αχμέτ Νταβούτογλου". Σε γενικές γραμμές η συζήτηση χαρακτηρίζεται δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. «Η τουρκική πλευρά έχει προσέλθει με τη βούληση να κλείσει μια συμφωνία και όχι να τορπιλίσει τη διαδικασία», σχολιάζουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμα σαφές, αν η συνάντηση των τριών προέδρων (Ρούτε, Τουσκ, Γιούνκερ) θα επαναληφθεί ή θα ξεκινήσει κατευθείαν το γεύμα εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top