Με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας θα συναντηθεί ο Κοτζιάς

Και συνάντηση του Μάρδα με τον Τούρκο πρέσβη σήμερα

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας θα συναντηθεί ο Κοτζιάς
Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί, την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 2 μ.μ. στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης του κ. Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.
Με τον πρέσβη της Τουρκίας συναντήθηκε σήμερα ο Μάρδας
Με τον Πρέσβυ της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, συναντήθηκε σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.
Κατά την συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην περαιτέρω διεύρυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ενόψει και του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διμερή συνεργασία στον τομέα των μεταφορών, με επίκεντρο την δημιουργία υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη και την Ηγουμενίτσα με την Κωνσταντινούπολη, καθώς και την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σμύρνης. Σχετικά με την τελευταία, η τουρκική πλευρά εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εκφράζοντας την πρόθεσή της για παράλληλη μείωση των τελών ελλιμενισμού στον λιμένα Σμύρνης, προκειμένου η σύνδεση να καταστεί πιο ελκυστική.
Τέλος, ο Τούρκος Πρέσβυς ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το μεγάλο ενδιαφέρον τουρκικών εταιρειών να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top