Βαρουφάκης: η Ελλάδα προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι περικοπές

Χρειάζεται μία πολιτική λύση επισήμανε

Βαρουφάκης: η Ελλάδα προτείνει  μεταρρυθμίσεις και όχι περικοπές
Η Ελλάδα προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι περικοπές διαμήνυσε μετά την συνεδρίαση του Eurogroup ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης επικαλέσθηκε αρχικά το ερώτημα Μπλανσάρ, σε άρθρο του στο blog του ΔΝΤ, για το πόσο θα έπρεπε να προσαρμοστεί η Ελλάδα και πόσο θα έπρεπε να προσαρμοστούν οι θεσμοί, το οποίο επεξέτεινε θέτοντας το ερώτημα «τι είδους προσαρμογές χρειάζεται η Ελλάδα» και αν αυτές πρέπει να είναι περικοπές.

Όπως πρόσθεσε οι περικοπές κάθε μορφής, από περικοπές μισθών-συντάξεων μέχρι αύξηση φορολογικών συντελεστών, οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα το οποίο «πέραν της δημοσιονομικής προσαρμογής όλοι ξέρουμε ποιο ήταν». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αύξηση της ανεργίας, στην μετανάστευση κ.α, ενώ τόνισε ότι «η φτώχεια ακόμη και η πείνα έχουν φτάσει σε επίπεδα πολεμικής περιόδου».

Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι «χρειάζεται μία λύση από τους εκλεγμένους υπουργούς Οικονομικών και τους εκλεγμένους ηγέτες της Ε.Ε.» και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσεις, όπως στο δικαστικό σύστημα, στην απελευθέρωση επαγγελμάτων, στην κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, στην αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, στη μείωση μη μισθολογικού κόστους, στη ρύθμιση κόκκινων δανείων κ.α.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε εξέλιξη , σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ (όπως δημιουργία πλαισίου κατά της διαφθοράς στις προμήθειες του δημόσιου τομέα κ.α) Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top