Βάιντμαν: Αυξάνεται καθημερινά ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας

Ο χρόνος τελειώνει προειδοποιεί ο επικεφαλής της Bundesbank

​Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα, να προχωρήσει γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις, ώστε να επέλθει συμφωνία, απηύθυνε ο πρόεδρος της Bundesbank και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, λίγες ώρες μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει την έκτακτη ρευστότητα προς την ελληνικές τράπεζες κατά 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Υπάρχει ισχυρή αποφασιστικότητα για να βοηθηθεί η Ελλάδα να βελτιώσει τη δημόσια διοίκηση, να απομακρύνει τα εμπόδια για την ανάπτυξη και να βάλει τα δημοσιονομικά της σε βιώσιμο μονοπάτι, όμως ο χρόνος τελειώνει και ο κίνδυνος χρεοκοπίας αυξάνεται μέρα με τη μέρα» τόνισε ο Βάιντμαν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.

Παράλληλα,ο Βάιντμαν τόνισε, ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας είναι πλέον περιορισμένος σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο παραδέχτηκε πως τα ρίσκα εξάπλωσης της κρίσης δεν πρέπει ποτέ να υποτιμηθούν, αλλά ο βασικός «χαμένος» από μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν η Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top