Π. Σκουρλέτης: «Γνωστός του πρωθυπουργού ο Σπόνερ»

Καταγγέλλει βρώμικο πόλεμο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

​Έντονες παραμένουν οι αντιδράσεις για τις επαφές που είχαν ο Γ. Σταθάκης και ο Γ. Μηλιός με funds στο City του Λονδίνου, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, να εξαπολύει πυρά και να αφήνει αιχμές ότι η κυβέρνηση έστησε την όλη υπόθεση με την Capital και το mail του Τζόερκ Σπόνερ.

Ο κ. Σκουρλέτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, επανέλαβε τα όσα είπε και στο star.gr περί κατασκευασμένου mail, το πήγε όμως λίγο παρακάτω λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν παρέστη σε καμία συνάντηση με τον κ. Σταθάκη και τον κ. Μηλιό. Το συγκεκριμένο fund δεν είχε καν συμμετοχή στις συγκεκριμένες συζητήσεις. Το συγκεκριμένο fund επενδύει στην Ελλάδα. O δε συγκεκριμένος κύριος είναι γνωστό ότι είχε συναντήσει και τον πρωθυπουργό τον προηγούμενο χρόνο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι περισσότερο αυτή η υπόθεση μυρίζει μια συνεννόηση κάποιων συγκεκριμένων κέντρων με την κυβέρνηση για τη δημιουργία κάποιων εντυπώσεων, παρά ανταποκρίνεται σε μια πραγματική εκτίμηση, όποια εκτίμηση και αν είναι αυτή. Διότι δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται ότι ήταν σε μια συζήτηση και να μην ήταν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να κάνει λόγο για «βρώμικο πόλεμο», αλλά και για προσπάθεια «ελέγχου της ενημέρωσης».

«Θέλω να πω ότι, όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές, διαπιστώνουμε πως ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε γνωρίσει έναν τόσο βρώμικο πόλεμο και μια προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους», ε��πε και τόνισε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν στο Λονδίνο το πρόγραμμα του κόμματος.

«Φαντάζομαι να αντιληφθήκατε ότι τα ίδια που λέμε εδώ τα ίδια λέμε και έξω, δεν είμαστε διπρόσωποι. Το λέω αυτό με μια κάπως περιπαικτική διάθεση, προς όσους ανακαλύπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως έναν Ιανό με δύο πρόσωπα. Εμείς έχουμε απόλυτη συνέπεια λόγων και θέσεων. Προφανώς, το σημείο εκκίνησης, η οπτική που βλέπουμε τα πράγματα δεν είναι αυτή των εκπροσώπων των αγορών. Νομίζω, όμως, ότι είναι θετικό το ότι είχαμε μια απευθείας συζήτηση με ανθρώπους που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρεάζουν ως ένα βαθμό το κλίμα στην αγορά», τόνισε.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο συγκεκριμένα κέντρα να δημιουργήσουν ένα κλίμα πανικού στην Ελλάδα σε περίπτ��ση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, απομακρύνοντας χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες.

«Εγώ νομίζω ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα αποπειραθούν διάφορα κέντρα να δημιουργήσουν μια τέτοια εικόνα, ένα τέτοιο κλίμα. Και θα έλεγα, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση από την πλευρά της επενδύει σε αυτού του είδους τη "συνέργεια", σε αυτό το "χέρι βοήθειας" που θα δώσουν διάφοροι τέτοιου είδους κύκλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξαν δηλώσεις, για παράδειγμα του κ. Γεωργιάδη, όχι μια αλλά περισσότερες φορές, της κ. Βούλτεψη κάποια στιγμή, αλλά και του πρωθυπουργού», τόνισε.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Π. Καμμένου για απόπειρα χρηματισμού της βουλευτή Σ. Ξουλίδου, ο κ. Σκουρλέτης είπε:

«Ο κ. Καμμένος είχε κληθεί ως μάρτυς να καταθέσει και κατέθεσε το συγκεκριμένο περιστατικό στον κ. Παναγιωτόπουλο. Είχε κάνει αναφορά, απ' όσο γνωρίζω εγώ. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτήν τη στιγμή υπάρχει ανάγκη εκ των πραγμάτων αυτή η υπόθεση να ξανανοίξει και, θα έλεγα, καλό θα ήταν να μην την αναλάβει ο κ. Παναγιωτόπουλος».

Τέλος σχολίασε και την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι, υποστηρίζοντας ότι «επιβεβαιώνονται τα όσα είχαμε πει για τις συναντήσεις τρόικας - κυβέρνησης: ότι το μνημόνιο παραμένει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και θα παραμείνει όσο η κυβέρνηση δεν έχει ένα σχέδιο εξόδου και όσο κινείται στη λογική της εξυπηρέτησης των μνημονιακών πολιτικών. Αυτό επιβεβαιώνεται από όλες τις προηγούμενες συζητήσεις, και επιβεβαιώνεται για άλλη ��ια φορά. Να κάνω και μια εκτίμηση... θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια "ελεγχόμενη" ασυμφωνία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top