Στουρνάρας: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές τους επόμενους δύο μήνες

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Star

Επιβεβαίωσε πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star από την προηγούμενη εβδομάδα για επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, μέσα στους επόμενους δύο μήνες (Μάιο - Ιούνιο), η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με την έκδοση ομολόγων διάρκειας 3-5 ετών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα κάνουμε το πρώτο εξάμηνο μια προσπάθεια με μικρές εκδόσεις».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ , τα ποσά που θα εισρεύσουν από τον συγκεκριμένο δανεισμό, σε συνδυασμό με το πρωτογενές πλεόνασμα, την άντληση χρηματοδότησης μέσω repos από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και τη δόση, θα καλύψουν πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επό��ενο δωδεκάμηνο.

Η πλήρης κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για τους επόμενους 12 μήνες (που αναφέρεται και στο επίσημο κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup) δίνει τη δυνατότητα στο ΔΝΤ να εκταμιεύσει και τις δικές του δόσεις (περίπου 3,4 δις. ευρώ) μέσα στον Απρίλιο. Ενώ, «βοηθά» τη συζήτηση, από τον Ιούνιο και μετά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της μείωσης του χρέους της χώρας.

Πάντως, σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, συζητήθηκε ή εγκρίθηκε σήμερα στο Eurogroup ο κυβερνητικός σχεδιασμός για έκδοση τριετών ή πενταετών ομολόγων αξίας 4- 5 δισ. ευρώ εφέτος.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top