Χωρίς Τόμσεν η τρόικα: Έκανε εγχείρηση στη μέση!

Μετά το «ΟΧΙ» στην Αθήνα η τρόικα

Χωρίς Τόμσεν η τρόικα: Έκανε εγχείρηση στη μέση!

Από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει η επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και μικρή παράταση για την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Οι επικεφαλής της τρόικας (Μορς, Τόμσεν και Μαζο��χ) αναμένονται στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου ωστόσο η ομάδα θα μάλλον έρθει… λειψή. Σύμφωνα με το Βήμα, ο Πολ Τόμσεν υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη μέση και είναι από αμφίβολο έως πολύ δύσκολο το να έρθει στην Αθήνα.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, θα έχει και δεύτερη ευκαιρία εντός του 2013 καθώς η νέα επίσκεψη της τρόικας μάλλον δεν θα είναι η τελευταία ως το τέλος του έτους.

Έντονες πιέσεις για το χρηματοδοτικό κενό

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της τρόικας, με την πλευρά του ΔΝΤ να πιέζει -σύμφωνα με πληροφορίες- την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη λήψη αποφάσεων το συντομότερο δυνατόν για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2014.

Οι λόγοι είναι:

Πρώτον, διότι η ελληνική πλευρά δεν έχει ετοιμάσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ (αναδιάρθρωση ΕΑΣ -ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, Κώδικας Δικηγόρων, διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων κλπ.).

Δεύτερον, διότι δεν αναμένεται να σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία ως τα μέσα Νοεμβρίου ώστε να ανοίξει το κεφάλαιο της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top