Σε λίγη ώρα: η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβέρνησης

"Αγκάθι" το που θα μετακινηθεί ο Αβραμόπουλος

Πρώτη ανάρτηση: 24/06/2013 19:40

Σε λιγότερο από μία ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να «κλειδώσουν» τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης.

Ανώτατες πηγές της κυβέρνησης σχολίασαν στο Star μετά την συνάντηση των δύο αρχηγών πώς η συζήτηση ήταν γόνιμη, ενώ εκτίμησαν ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε την ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό, η οποία θα γίνει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Σ. Κεδίκογλου.

Όπως όλα δείχνουν ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Βενιζέλος τα "βρήκαν" και δεν υπήρξαν διαφωνίες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες "γκρίνιες" στο εσωτερικό της ΝΔ.

Νεότερες πληροφορίες για το κυβερνητικό σχήμα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετέχουν πιθανότατα 12 άτομα από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει διπλό ρόλο: Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ενώ ζήτημα έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες για το αν ο κύριος Αβραμόπουλος θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας. Δεν αποκλείεται να λάβει και αυτός θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε αντιρρήσεις για την μετακίνησή του αυτή.

Επιπλέον, θα υπάρξουν δομικές αλλαγές στα υπουργεία. Για παράδειγμα το υπουργείο Ανάπτυξης θα "σπάσει" σε δύο ή τρία υπουργεία, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα χωριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού.

Αμετακίνητοι μένουν οι κ.κ. Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης, στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης αντίστοιχα, καθώς και η κ. Ο. Κεφαλογιάννη στο υπουργ��ίο Τουρισμού και ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε εδώ τα ονόματα που θα αποτελέσουν την νέα κυβέρνηση.

Συνεχής ενημέρωση από το star.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top