Συνάντηση Στουρνάρα - Μοσκοβισί στο Παρίσι

Στο επίκεντρο η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

Συνάντηση Στουρνάρα - Μοσκοβισί στο Παρίσι

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί θα έχει σήμερα Πέμπτη στις 9:30 (τοπική ώρα) στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έχει επισκεφτεί δύο φορές τους τελευταίους 10 μήνες την Ελλάδα, αρχικά στις 12 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της Λευκωσίας, και στις 20 Φεβρουαρίου 2013, συνοδεύοντας τον Φρανσουά Ολάντ στην επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Μοσκοβισί–Στουρνάρα αναμένεται να βρεθεί η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η οποία έχει φτάσει το 59,1% στην Ελλάδα, στο 23,5% στην ΕΕ των «27» και στο 24% στην Ευρωζώνη.

Ακόμη, θα εξετασθούν θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων και ζητήματα σχετικά με τη βοήθεια που παρέχει η Γαλλία στην Αθήνα στα πλαίσια της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα.

Ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται από την Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σήμερα το βράδυ θα επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς αύριο, Παρασκευή, το πρωί θα υποδεχθεί στο υπουργείο Οικονομικών τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top