ΕΝΦΙΑ: Πώς θα κάνετε διορθώσεις στα εκκαθαριστικά

Η διαδικασία για την εξόφληση σε 24 δόσεις

Ξεκίνησε η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ / SKAI 

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν το ποσό της εκκαθάρισης, στον προσωπικό τους λογαριασμό (myAADΕ) στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ξεκίνησε την Κυριακή 7/04, ενώ όσοι έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή myAADEapp μπορούν να δουν τον νέο λογαριασμό του φόρου ακινήτων.

ΕΝΦΙΑ: Ξεκινάει η αποστολή των εκκαθαριστικών - Πότε ξεκινά η πρώτη πληρωμή

Η πληρωμή του φόρου θα πραγματοποιηθεί σε 11 δόσεις με την πρώτη στις 30 Απριλίου και την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου του 2025.

  • Πληρωμή ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις (αντί 10)
  • 1η δόση: Έως 30 Απριλίου 2024
  • 11η δόση (τελευταία): Έως 28 Φεβρουαρίου 2025
  • Εφάπαξ πληρωμή φόρου: Καμία έκπτωση
  • Έκπτωση 50% ή 100%: Χαμηλό εισόδημα, αξία ακινήτων, οικογενειακή κατάσταση
  • Επιπλέον έκπτωση 10%: Ασφαλισμένες κατοικίες
  • Ασφάλιση: Για πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό

Η πλατφόρμα για το Ε9 θα ανοίξει στο τέλος Απριλίου, στην εκπνοή της διορίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, για να υπάρχει δυνατότητα τροποποιητικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους.

Aνατροπή: Nέες ημερομηνίες για φορολογικές δηλώσεις και εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

Τα πιο συνήθη λάθη στο Ε9 συνήθως σχετίζονται με την επιφάνεια του ακινήτου, τον όροφο, την παλαιότητα, το είδος των εμπράγματων δικαιωμάτων, τα ποσοστά συνιδιοκτησίας, τα κενά κτίσματα καθώς και το τι κτίσματα βρίσκονται εντός αγροτεμαχίων.

ΕΝΦΙΑ: Εξόφληση μέχρι και σε 24 δόσεις 

Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να εξοφληθεί έως και σε 24 δόσεις και με μηνιαίες πληρωμές από 30 ευρώ, σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση. Η αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση. 

Βήμα - βήμα η διαδικασία

Η διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης για την υπαγωγή των οφειλών του ΕΝΦΙΑ του 2023 στην «πάγια ρύθμιση» των 24 μηνιαίων δόσεων γίνεται ως εξής:

  1. Είσοδος στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ και στην εφαρμογή «Αίτηση ρύθμισης οφειλών». Στο www.aade.gr επιλέγουμε «Υπηρεσίες προς πολίτες», «Αίτηση ρύθμισης οφειλών» και «Είσοδος στην εφαρμογή». Στη συνέχεια εισερχόμαστε στην εφαρμογή με τους κωδικούς TAXISnet. 
  2. Είσοδος στη φόρμα υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης. Επιλογή «Συνέχεια» δίπλα από την ένδειξη «Ρ7 Αίτηση πάγιας ρύθμισης οφειλών ν.4152/2013, όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4646/2019» και μετά «Υποβολή νέας» αίτησης. Πατάμε «ρύθμιση έως 24 δόσεις».
  3. Συμπλήρωση της αίτησηςυπεύθυνης δήλωσης. Ο καθένας συμπληρώνει τα δικά του προσωπικά εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία. 
  4. Υποβολή αίτησης. Ο φορολογούμενος πρέπει να επιλέξει την ένδειξη «υποβολή αίτησης».
  5. Επικύρωση ρύθμισης

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top