Τιμές-«χρυσάφι» για τα καλοκαιρινά φρούτα

Απίστευτη διαφορά στις τιμές από το χωράφι… στο ράφι

Στο ράλι της ακρίβειας έχουν παραδοθεί τα καλοκαιρινά φρούτα, με τις τιμές να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα / Βίντεο: Open

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των καλοκαιρινών φρούτων στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και των μανάβικων, αν και οι τιμές που καρπώνεται ο παραγωγός εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Χαρακτηριστική είναι η τιμή στο καρπούζι, αν και διανύει μια ικανοποιητική χρονιά.

Τιμές - φωτιά στην αγορά τροφίμων: Αύξηση 28,8% στα φρούτα!   

Το καρπούζι, όπως αναφέρει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, «φεύγει» από το χωράφι αυτή την περίοδο στα 0,25 έως 0,35 ευρώ το κιλό για να καταλήξει να πωλείται στη λαϊκή αγορά ακόμα και στα 1 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή πώλησης στην χονδρική έχει σχεδόν διπλασιαστεί από πέρσι.

Νέα αύξηση-«φωτιά» στα ενοίκια – Το κόστος μίσθωσης ανά περιοχή

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, που ανάλογα την ποιότητα, καθορίζεται και η τιμή που απολαμβάνει ο παραγωγός, η οποία ξεκινά στα 0,50 ευρώ το κιλό για τα ροδάκινα και στα 0,65 ευρώ το κιλό για το  νεκταρίνι, για καταλήξουν να πωλούνται στους καταναλωτές έως 2-2,5 ευρώ.

Όσον αφορά τα κεράσια, οι τιμές που πουλάει ο παραγωγός είναι στο 1,5 ευρώ το κιλό, όταν ι καταναλωτές καλούνται να τα πληρώσουν τουλάχιστον 3 φορές πάνω, στα 4,5 ευρώ.

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των καλοκαιρινών φρούτων / Unsplash

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των καλοκαιρινών φρούτων / Unsplash

Σύμφωνα, πάντως, με έρευνα του Ελεύθερου Τύπου σε αρκετά προϊόντα οι τιμές ήταν υψηλότερες στις λαϊκές αγορές από τα σούπερ μάρκετ.

Η χωριάτικη στη Μύκονο ξεπέρασε και πολυτελή εστιατόρια σε Λονδίνο και ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, το καρπούζι παρατηρείται στα 0,70 ευρώ σε πολλά σούπερ μάρκετ, ενώ σε περιόδους προσφοράς η τιμή πέφτει στα 0,55 ευρώ.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα ροδάκινα, τα οποία σε περιόδους προσφοράς οι καταναλωτές τα βρίσκουν στα σούπερ μάρκετ στο 1,9 ευρώ το κιλό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top