ΟΑΣΑ: Τέλος το φοιτητικό πάσο - Θα αρκεί η ακαδημαϊκή ταυτότητα

Φοιτητικό πάσο και ηλεκτρονικό εισιτήριο ενσωματώνονται σε ένα

Επικύρωση εισιτηρίου

Να μετακινούνται μόνο με την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα θα μπορούν σύντομα οι φοιτητές των ΑΕΙ (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ήδη, εταιρεία έχει αναλάβει, μετά από σχετικό ανοικτό διαγωνισμό, τη διασύνδεση του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) του ΟΑΣΑ με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ακαδημαϊκής ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ).

Μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς: Μέχρι πότε θα ισχύει

Ειδικότερα, εντός πέντε μηνών προβλέπεται να γίνει ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και οι δοκιμές υπηρεσίας επέκτασης των δικαιωμάτων μετακίνησης στους φοιτητές ΑΕΙ με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς υποχρέωση προσέλευσης σε φυσικό εκδοτήριο του ΟΑΣΑ.

Δημόσιο: Πώς θα εφαρμοστεί η νέα αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων

Παράλληλα, θα γίνει και ο σχεδιασμός λειτουργιών πώλησης και επικύρωσης των συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις νέες ακαδημαϊκές ταυτότητες των φοιτητών ΑΕΙ.

Το χυδαίο σχόλιο: Τι έγινε τελικά και βγήκε εκτός εαυτού η Πιπιλή στη Βουλή

Έτσι, με την ολοκλήρωση του έργου θα μπορούν οι φοιτητές των ΑΕΙ να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους πλέον τη σχετική κάρτα του ΟΑΣΑ, αφού όλες οι λειτουργίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα έχουν ενσωματωθεί στην ακαδημαϊκή τους ταυτότητα. 

Πέρα από τη διευκόλυνση που η διασύνδεση αυτή θα παρέχει στους φοιτητές, αναμένεται να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ΟΑΣΑ, αφού περιορίζεται η χρήση χαρτιού και πλαστικού και εξοικονομείται ενέργεια λόγω σημαντικών μειώσεων στις μετακινήσεις στη φάση της διανομής και αποθήκευσης των σχετικών φοιτητικών καρτών (πάσο).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top