Καλάθι του νοικοκυριού: Πήρε «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Κάθε Τετάρτη θα ανανεώνονται οι τιμές

σούπερ μάρκετ
Καλάθι του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ (φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση)   

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εφαρμογή του «Καλαθιού του νοικοκυριού» από τα σούπερ μάρκετ,  σε μια σειρά προϊόντων απαραίτητων για την καθημερινή διαβίωση, στα οποία οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές ή δε θα υπάρχει σημαντική αύξηση.    

«Καλάθι Νοικοκυριού»: Στα σούπερ μάρκετ η λίστα προϊόντων χωρίς αυξήσεις   

«Η ταχύτατη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έφερε αποτέλεσμα για το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών» δήλωσε υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για «το καλάθι του νοικοκυριού».

Καλάθι νοικοκυριού: Κατατίθεται η τροπολογία στη Βουλή είπε ο Γεωργιάδης

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε συγκεκριμένα:  

Καλάθι του νοικοκυριού με κρέας και ψωμί δήλωσε ο Παπαθανάσης   

«Μετά την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας για "το καλάθι του νοικοκυριού", θέλω να ευχαριστήσω και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, διότι άμεσα εξέδωσαν τη γνωμοδότησή τους, βάσει της οποίας επιτρέπουν τη δημιουργία του "καλαθιού του νοικοκυριού" ως σύμφωνο με τους περί ανταγωνισμού νόμους.

Η ταχύτατη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έφερε αποτέλεσμα για το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών. Από την άλλη εβδομάδα ξεκινάμε "το καλάθι του νοικοκυριού" και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει και να προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση στους συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη».

Κάθε Τετάρτη θα ανανεώνονται οι τιμές στο «Καλάθι του νοικοκυριού»   

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το «καλάθι του νοικοκυριού» προς εφαρμογή της σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
 
Οι υπόχρεοι θα πρέπει να αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ.. Η αποστολή του καταλόγου προϊόντων για τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες αποστολής στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis, γίνεται μέσω της ίδιας πλατφόρμας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top