Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για καυσόξυλα και πέλετ

Για την αποφυγή αισχροκέρδειας

Με πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα πωλούνται πλέον τα καυσόξυλα και τα πέλετ για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες αυξήσεις και να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά το πλαφόν που ισχύει για είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, λιπάσματα και ζωοτροφές επεκτείνεται στα καυσόξυλα και το πέλετ.

Δεν πρόκειται για πλαφόν στην τιμή, αλλά στο περιθώριο κέρδους. Οι επιχειρήσεις  που τα πωλούν δεν επιτρέπεται να έχουν  μεγαλύτερο κέρδος  από αυτό που είχαν την πρώτη Νοεμβρίου του 2021.

Επιδότηση τέλος στο πετρέλαιο κίνησης - Πότε σταματά 


Αυτό  όμως δεν αποτρέπει τις αυξήσεις στις τιμές αφού αυτές διαμορφώνονται στις δημοπρασίες ξύλων. Είναι ενδεικτικό ότι ένα κυβικό μέτρο ξύλων καλής ποιότητας  στην Αττική στοίχιζε πέρυσι 100-120 ευρώ και φέτος  από 130 ως 150 ευρώ δηλαδή αύξηση από 12% ως και 25%.

Τώρα με την θέσπιση του περιθωρίου κέρδους, για να αποφευχθούν φαινόμενα τεχνητής έλλειψης, οι επιχειρήσεις στερεών καυσίμων πρέπει να δηλώνουν στις αρμόδιες αρχές και τα αποθέματα σε καυσόξυλα, πέλετ, μπρικέτες και προσανάμματα  αλλιώς θα έχουν πρόστιμο  50 χιλιάδων ευρώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top