Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί με απόφαση Χατζηδάκη  

Η εισήγηση και τα τρία σενάρια για το ποσό στο οποίο θα φτάσει   

Μετά το Πάσχα ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται να κάνει την εισήγησή του για το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού, την οποία έχει ήδη προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει;  

Χατζηδάκης: Συντάξεις fast track, αύξηση του κατώτατου μισθού

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Αντώνη Αντωνόπουλο, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών έχει ήδη παραδώσει τις προτάσεις του στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος πράγματι τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει τις προτάσεις του στο υπουργικό συμβούλιο. 

Τα τρία σενάρια για το ποσό της αύξησης του κατώτατου μισθού    

Οι πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι ο κατώτατος μισθός από τα 663 ευρώ που είναι σήμερα θα φτάσει, είτε στα 703 ευρώ - αύξηση 6% - είτε στα 709 ευρώ - αύξηση 7%. Δεν αποκλείεται πάντως κι ένα τρίτο, πιο καλό σενάριο, για αύξηση 8%, δηλαδή ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 716 ευρώ.  

Όλα τα σενάρια για τον κατώτατο μισθό - Σε ισχύ από 1η Μαΐου

Το καλό είναι επίσης ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει σε αύξηση και μια σειρά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας, το επίδομα μητρότητας, αλλά και κάποια ειδικά βοηθήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top