Ακρίβεια: Δε θα αυξηθεί κι άλλο ο πληθωρισμός εκτιμά η ΕΚΤ 

Προβλέπει αποκλιμάκωση το 2022 - Πρόωρο να αυξηθούν τα επιτόκια

ΕΚΤ

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιστεύει ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κορυφώθηκε τον Νοέμβριο και ότι θα ήταν πρόωρο να αυξηθούν τα επιτόκια, καθώς οι αυξήσεις των τιμών φαίνεται ότι πιθανότατα θα επιβραδυνθούν το επόμενο έτος, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Ιζαμπέλ Σνάμπελ.

Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα: Στο 3% ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί προς το 2% το 2022, δήλωσε η ίδια σήμερα στο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF, καθώς οι στενότητες στην προσφορά και οι αυξήσεις των τιμών ενέργειας θα σταθεροποιηθούν.

Τα σημερινά υψηλά επίπεδα αντανακλούν τόσο τις στενότητες στην προσφορά όσο και ένα αποτέλεσμα βάσης που προκύπτει από το γεγονός ότι οι τιμές ήταν χαμηλότερες πέρυσι στο απόγειο της πανδημίας.

ΓΣΕΕ: Το κύμα ακρίβειας «τρώει» το 10% του κατώτατου μισθού

«Οι περισσότερες προβλέψεις πράγματι είναι ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κάτω από το 2%, συνεπώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αυξήσεις των τιμών θα γίνουν ανεξέλεγκτες», είπε η Σνάμπελ.

Η ακρίβεια πιέζει 8 στους 10 εργαζόμενους

«Αν θεωρούσαμε ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν μόνιμα πάνω από το 2%, θα αντιδρούσαμε οπωσδήποτε. Ωστόσο, για την ώρα, δεν βλέπουμε ενδείξεις για αυτό», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top