Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 2ο διεθνές Hellenic Biocluster Forum

Στο επίκεντρο η καινοτομία στις βιοεπιστήμες

Hellenic Biocluster

Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε τo 2ο διεθνές Hellenic Biocluster Forum στον Πύργο Βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χάρη στο χρυσό χορηγό Abbvie, τους αργυρούς χορηγούς Elpen, Galenica, ITF Hellas, Pharmassist, P Zafiropoulos και τους χάλκινους χορηγούς Bioemtech, CBL, Fuse και Protatonce καθώς και τους πολυάριθμους υποστηρικτές του Forum, περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες συνολικά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις 4 και 5 Νοεμβρίου, 8 θεματικές και 35 ομιλητές από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το πολύπλοκο και συνεχώς εξελισσόμενο οικοσύστημα Βιοτεχνολογίας της χώρας μας καθώς και το όραμα των εθνικών και διεθνών φορέων για μια υγιή και βιώσιμη Ευρώπη. Αίσθηση προκάλεσαν οι ομιλητές που αναφέρθηκαν στην επίπονη και χρονοβόρα μετάβαση από την έρευνα στην αγορά αλλά και οι 18 καινοτόμες εταιρείες – μέλη ή συνεργάτες του cluster – που παρουσίασαν εντυπωσιακά προϊόντα με σαφή αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη να στηριχθεί και να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία αλλά και στη σημασία και την ιδιαιτερότητα των επενδύσεων στις Βιοεπιστήμες, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπροσώπους των επιχειρήσεων, ερευνητές, επενδυτές και ποικίλους φορείς του οικοσυστήματος να συνδιαλλαγούν, να εκφράσουν τους φόβους ή τους προβληματισμούς τους και να διατυπώσουν συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις.

Με περισσότερα από 15 χρόνια δράσης, το Hellenic Biocluster απέδειξε στην πράξη ότι έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό οικοσύστημα με όραμα, το οποίο περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα, κορυφαία πανεπιστήμια, εταίρους από τη φαρμακευτική και βιοτεχνολογική βιομηχανία με σημαντική πολυετή παρουσία στην αγορά αλλά και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών τεχνοβλαστών και νεοφυών επιχειρήσεων.

Είναι σαφές ότι το Hellenic Biocluster συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς με clusters και οργανισμούς του εξωτερικού, βοηθώντας στην εξωστρέφεια, τη συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς δράσεις, εκδηλώσεις και διαβουλεύσεις, κάτι που αναμφίβολα χρειάζεται η χώρα μας και οι επιχειρήσεις της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top