Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Έφτασαν τα 16 εκατ. ευρώ οι καταβολές 

Καταβολή 6,3 εκατ. ευρώ σήμερα – Ενεργοποιήθηκε η γραμμή 13035 

φωτιά Εύβοια

Τα 16 εκατ. ευρώ έφτασαν οι καταβολές της αποζημίωσης σε πυρόπληκτους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος με αφορμή τη σημερινή πληρωμή 6,3 εκατ. ευρώ  από την πλατφόρμα arogi.gov.gr

Πυρκαγιές αποζημιώσεις: Άλλα 6,7 εκατ. ευρώ πιστώνονται σε δικαιούχους

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε:

Αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους: Χρήσιμες πληροφορίες για τα μέτρα στήριξης

«Σήμερα, σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό, πραγματοποιήθηκε η τρίτη πληρωμή προς τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που υπέβαλλαν δήλωση για την πρώτη αρωγή στην ενιαία πλατφόρμα arogi.gov.gr. 

Συγκεκριμένα, η σημερινή πληρωμή από το Υπουργείο Οικονομικών αφορά 1.365 μοναδικά ΑΦΜ που αντιστοιχούν σε 6.261.718 ευρώ, με αποτέλεσμα η συνολική πρώτη οικονομική στήριξη προς κατοικίες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις να έχει διαμορφωθεί στα 16.713.850 ευρώ προς 3.107 μοναδικά ΑΦΜ.

Η ροή συνεχίζεται και παρακολουθείται στενά, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία από τη διαδικασία των αυτοψιών -που πλέον έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει ενεργοποιηθεί ειδική τηλεφωνική γραμμή 13035 για το κοινό, ώστε οι πληγέντες να μπορούν να έχουν περαιτέρω ενημέρωση, τόσο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχετικά με την πλατφόρμα, όσο και από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τη διαδικασία της στεγαστικής συνδρομής».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top