Παιδικοί σταθμοί: Τι πρέπει να κάνουν οι μητέρες για το 2021

Μιχαηλίδου: Αυξάνονται τα όρια εισοδήματος για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Τι δήλωσε στην ΕΡΤ1 η Δόμνα Μιχαηλίδου για την πλατφόρμα αιτήσεων για τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς 

Τα δύο προγράμματα που ξεκίνησαν από πέρσι για τους παιδικούς σταθμούς και αφορούν τις μητέρες του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου τομέα θα ενοποιηθούν και θα περιλαμβάνονται σε μια δημόσια πρόσκληση. Πλέον όλες οι μητέρες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα θα κληθούν να υποβάλλουν το ίδιο χρονικό διάστημα τις αιτήσεις και όχι σε διαφορετικό χρόνο.

Πότε θα δοθούν τα voucher για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Το πρόγραμμα αφορά βρέφη και νήπια ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών.

Oι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πώς θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί από Δευτέρα

Ο προϋπολογισμός θα είναι φέτος αυξημένος κατά 20% ενώ στο νέο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν και μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

«Είμαστε στη διαδικασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, και με το Υπουργείο Οικονομικών να βγει το λεγόμενο ΕΣΠΑ» δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία διευκρίνισε  στο νέο πρόγραμμα θα μπορούν να εντάσσονται και μεγαλύτερα εισοδήματα. Θα μπορούν επίσης να εντάσσονται και μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο. «Καταργήσαμε την αδικία που αν ήσουν γυναίκα ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έπαιρνες 600 ευρώ τον μήνα και μόνο και μόνο επειδή δούλευες στο δημόσιο δεν μπορούσες να πάρεις κουπόνι. Τώρα και οι γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο, ακριβώς με τα ίδια οικονομικά κριτήρια με όλες τις υπόλοιπες μπορούν να παίρνουν κουπόνια», δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου.  

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι αυξημένα φέτος κατά 6.000 ευρώ σε κάθε κατηγορία για φέτος, με το ανώτερο όριο των 39.000 ευρώ να αυξάνεται  στα 45.000 ευρώ.


Τα εισοδηματικά κριτήρια:

•    Έως τριάντα έξι χιλιάδες (36.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά
•    Έως τριάντα εννέα χιλιάδες (39.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία (3) παιδιά
•    Έως σαράντα δύο χιλιάδες (42.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά και
•    Έως σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) και άνω.
Οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις  

Οι αιτούντες θα πρέπει:

•    Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή
•    Να είναι Ομογενείς ή
•    Να είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
•    Να είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
•    Να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το φορολογικό έτος 2020, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει το ποσό τις 45.000 ευρώ.

Έως τέλη Ιουνίου η δήλωση συμμετοχής των παιδικών σταθμών στο πρόγραμμα

Η (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., προκειµένου να καταρτίσει ενδεικτικό και µη εξαντλητικό κατάλογο Φορέων/∆οµών, προς διευκόλυνση - ενηµέρωση των ωφελούµενων – κατόχων “αξιών τοποθέτησης” (vouchers) της παραπάνω δράσης καλεί :

Τους Βρεφικούς Σταθµούς, Βρεφονηπιακούς Σταθµούς και Παιδικούς Σταθµούς
Τους Βρεφονηπιακούς Σταθµούς Ολοκληρωµένης Φροντίδας
Τα Κέντρα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.∆.Α.Π.) και
Τα Κέντρα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Ατόµων µε Αναπηρία (Κ.∆.Α.Π.Α.µεΑ.)
να δηλώσουν συµµετοχή στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης µέχρι τις 30/06/2021, προκειµένου να παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας σε Βρέφη, Προνήπια, Παιδιά και Άτοµα µεΑ των ωφελούµενων/κατόχων «Αξίας Τοποθέτησης» (vouchers), εάν επιθυµούν να εµφανίζονται στον αρχικό Ενδεικτικό Κατάλογο Φορέων / ∆οµών.

Η συµµετοχή είναι δυνατή και µετά την ανάρτηση του αρχικού Ενδεικτικού Πίνακα, και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αλλά όχι αργότερα από τις 2/5/2022.

Όλοι οι ενδιαφερόµενοι φορείς µε τον ΑΦΜ τους και τον ειδικό κωδικό που ήδη διαθέτουν ή θα αποκτήσουν κατά την είσοδό τους στην ειδική εφαρµογή, θα µπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στο Μητρώο Φορέων / ∆οµών, ακολουθώντας τις αντίστοιχες Οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην εφαρµογή.

   

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top