Τελευταία ευκαιρία για επιδότηση έως 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος

Eshop

Τελευταία ευκαιρία για να υποβάλλουν αίτηση για την επιδότηση για τη δημιουργία e-shop έχουν χιλιάδες έμποροι και επιχειρήσεις.

Η προθεσμία για το πρόγραμμα «e-λιανικό», η οποία έληγε χθες, πήρε παράταση κατά μία ημέρα και ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου.

Η δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές: Άνοιξε η πλατφόρμα

Θα πρέπει να έχουν κύρια δραστηριότητα το λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού).

Οι προϋποθέσεις για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις 

•    Να έχουν συσταθεί έως τις 7/11/2020

Τα 7 + 1 μέτρα στήριξης για εστίαση, λιανεμπόριο και κλειστές επιχειρήσεις

•    Έχουν το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47) είτε ως κύρια Δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.

•    Διαθέτουν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών

•    Απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους

•    Να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

•    Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

•    Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019

•    Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

Το e-shop θα πρέπει να:

- να λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive, να συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών.

- να διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top