«Έφριξε» ο Χατζηδάκης με το «χαρτοβασίλειο» σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ  

Και πιστοποιημένοι δικηγόροι-λογιστές στη μάχη για τις εκκρεμείς συντάξεις

Αντιμέτωπος με μια... θάλασσα φακέλων, βρέθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης,  στην αιφνιδιαστική επίσκεψή του σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ. 

Κατώτατος μισθός: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για επανακαθορισμό του

Όπως είπε ο  Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  οι εικόνες που είδε ο Υπουργός  μιλάνε από  μόνες τους: Στοίβες φακέλων σε ράφια και γραφεία, τακτοποιημένες βέβαια αλλά προφανώς αδύνατο να τις επεξεργαστεί κάποιος. 

«Κάπως έτσι έχουμε αυτήν τη στιγμή σε εκκρεμότητα περίπου 150 χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, που μπορεί να λιμνάζουν ως και για 4 χρόνια! Ο Κωστής Χατζηδάκης είδε, όμως, κι άλλα. Είδε τους λιγοστούς υπαλλήλους να παλεύουν με τα τηλέφωνα που χτυπούσαν συνεχώς, αλλά και να εργάζονται μπροστά σε απαρχαιωμένους και λιγοστούς υπολογιστές. Κοινή διαπίστωση είναι ότι η ενοποίηση των ταμείων το 2016 έγινε χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα από το παρελθόν να προκαλούν το σημερινό χάος» τόνισε ο οικονομικός συντάκτης του Star.    

Έκδοση συντάξεων και από ιδιώτες προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τι σχεδιάζει ο υπουργός Εργασίας; Πέρα από την ενίσχυση με συμβασιούχους, μονιμοποιήσεις αλλά και συνταξιούχους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, θα χρησιμοποιηθούν και πιστοποιημένοι δικηγόροι- λογιστές. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν η αμοιβή τους θα επιμερίζεται μεταξύ ασφαλισμένου- ΕΦΚΑ, αλλά και το εάν θα εκδίδουν την απόφαση συνταξιοδότησης ή απλώς θα βεβαιώνουν τον αριθμό των ενσήμων... 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top