Έμποροι Αθήνας: Κάποιοι λίγοι κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς

Το συνεχόμενο εμπρός-πίσω έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια

Βόλτα αγορά κορωνοϊός

Για πισωγύρισμα στο εμπόριο, που έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο «στα όρια της νευρικής κρίσης», έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, φωτογραφίζοντας μια μικρή μερίδα απείθαρχων πολιτών, «κάποιοι λίγοι κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς».

Σαρηγιάννης: Γύρω στο Πάσχα η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καφούνη:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ

Lockdown: Πώς θα λειτουργεί η αγορά από τη Δευτέρα

«Άλλο ένα πισωγύρισμα για το εμπόριο που εύχομαι τουλάχιστον να αποδειχτεί σωτήριο για το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Το συνεχόμενο εμπρός-πίσω όμως, έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης και δυστυχώς φαίνεται να επιτρέπουμε σε κάποιους λίγους να κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς.

Διακόπτουμε την λειτουργία του click inside που αποδεδειγμένα επιφέρει λιγότερο από 1% υγειονομική επιβάρυνση σε σχέση με το click away, χωρίς πριν να έχουμε διασφαλίσει τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης κινητικότητας στο δημόσιο χώρο από άσκοπες μετακινήσεις, βόλτες, διαδηλώσεις, μεγάλες αγορές τροφίμων και σχολεία.

Ελπίζουμε τα μέτρα αυτά να φανούν αποτελεσματικά και την ερχόμενη εβδομάδα να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επαναφορά του click inside, τουλάχιστον για τους κλάδους που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο καταστροφικό lockdown, που θα βάλει οριστικό λουκέτο στις μισές εμπορικές επιχειρήσεις.

Και βέβαια, θα καταθέσουμε αμέσως, ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τα θέματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, των ενοικίων, των χρηματοδοτικών εργαλείων και της απαιτούμενης ρύθμισης οφειλών με ταυτόχρ

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top