Επίδομα θέρμανσης 2020: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Τέλος του μήνα ξεκινούν οι πληρωμές

Δείτε τι είπε για το επίδομα θέρμανσης στις αρχές Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1

Το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.

Το επίδομα θα δίνεται, για πρώτη φορά, εκτός από αγορές πετρελαίου θέρμανσης, και για προμήθεια φυσικού αερίου ή υγραερίου, αλλά και για αγορά καυσόξυλων σε οικισμούς της περιφέρειας κάτω των 2.500 κατοίκων.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM, στόχος είναι τα ποσά του επιδόματος να καταβάλλονται στους δικαιούχους από το τέλος του μήνα.

Επίδομα θέρμανσης για φυσικό αέριο και καυσόξυλα ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Το επίδομα αναμένεται να ξεκινά από 64 ευρώ και θα φτάνει ως τα 650 ευρώ.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου η χώρα ήταν χωρισμένη σε τέσσερις ζώνες με συντελεστές για το επίδομα θέρμανσης, πλέον θα καταβάλλεται ανά περιοχή, με βάση τη μέση θερμοκρασία.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών χώρισε τις περιοχές της χώρας με βάσει τις καιρικές συνθήκες, ώστε να χορηγηθεί το επίδομα με βάση το πόσες ημέρες του χρόνου η θερμοκρασία μιας περιοχής υποχωρεί κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι, σε βόρειες περιοχές της χώρας, που έχουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, θα έχουν τον υψηλότερο συντελεστή.

Προϋποθέσεις και κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Για να πάρει κάποιος το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να βάλει το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάβει.

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, δικαιούχοι είναι:

•    Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

•    Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

•    Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top