ΥΠΟΙΚ: Έρχονται άδειες για ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων  

Για χρηματοδοτήσεις μέχρι 25.000 ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις 

Υπουργείο Οικονομικών

Σε άδειες για ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τον Ιούνιο του 2020 θεσμοθέτησε, για πρώτη φορά, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα άντλησης κεφαλαίου από νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως 25.000 ευρώ.

Γεωργιάδης: Και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα δίνουν μικρά δάνεια 

Έτσι, δημιουργήθηκε μία νέα, εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης, με στόχο, αφενός, να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα και πλήττει, κυρίως, όσους βρίσκονται στο ξεκίνημά της και είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό, και, αφετέρου, να ενισχύσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αποτελεί την αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση και την εποπτεία των ιδρυμάτων μικροχρηματοδότησεων, προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του νέου πλαισίου. Πλαίσιο που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία η πανδημία του κορονοϊού έχει εντείνει την ανάγκη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για ρευστότητα.

Ζαββός: Στήριξη της οικονομίας με τις μικροχρηματοδοτήσεις

Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ελλάδος προχωρά σήμερα στην έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων, με τις οποίες εξειδικεύονται θέματα εφαρμογής του πλαισίου μικροχρηματοδοτήσεων.

Με τις αποφάσεις αυτές, δρομολογείται η αδειοδότηση των ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, η οποία με τη σειρά της αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της επιχειρηματικότητας, καθώς και στην ενίσχυση της ρευστότητας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top