Οι συμψηφισμοί άλλαξαν την τελική οφειλή του ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

Ο κορωνοϊός χτύπησε και τα... εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Χιλιάδες φορολογούμενοι, που μπήκαν να δουν τα ηλεκτρονικά ραβασάκια, βρέθηκαν προ εκπλήξεως. 

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ!  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ιδιοκτήτες ακινήτων που υποχρεώθηκαν λόγω Covid σε «κούρεμα» των ενοικίων τους, όσοι πλήρωσαν στην ώρα τους ΦΠΑ κι άλλους φόρους, καθώς και όσοι εξόφλησαν με τη μία τον φόρο εισοδήματος, περίμεναν ότι θα δουν την έκπτωση που δικαιούνται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. 

Ωστόσο, ο... δαίμων του Taxis καθυστέρησε τους συμψηφισμούς κι έτσι οι φορολογούμενοι πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη, θα πρέπει να ανατρέξουν στο ειδικό «κουτάκι» του Taxis για να δουν τι ακριβώς πρέπει να πληρώσουν. Υπάρχουν βέβαια και οι άτυχοι, στους οποίους δεν έχει γίνει ακόμα ο συμψηφισμός κι ευελπιστούν ότι δε θα χρειαστεί να μπλέξουν με την εφορία τους για να βρουν άκρη.  

Συνολικά, περίπου 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι- ελαφρώς λιγότεροι από πέρσι- καλούνται να πληρώσουν περίπου 2,6 δις ευρώ.  

Να σημειώσουμε ότι όλα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που έφτασαν στους πλημμυροπαθείς, είναι άκυρα, καθώς γι’ αυτούς «τρέχει» 6μηνη αναστολή.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top