Ξεκινούν από Σεπτέμβριο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Κίνδυνος να χαθεί η πρώτη κατοικία χιλιάδων δανειοληπτώην

Τον κίνδυνο να χάσουν την πρώτη κατοικία τους αντιμετωπίζουν από Σεπτέμβριο, που ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, χιλιάδες δανειολήπτες.

Ήδη, στο e-auction έχουν ήδη αναρτηθεί 72.455 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021 και σε αυτούς περιλαμβάνονται και πρώτες κατοικίες.

Πώς θα ρυθμίσετε το δάνειο της πρώτης κατοικίας σας

Ο νόμος Κατσέλη δεν ισχύει πια για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ισχύει μόνο για ρύθμιση με εκποίηση.

Ο επόμενος νόμος που υπήρχε για προστασία πρώτης κατοικίας ήταν ο 4605/2019 και αφορούσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έληξε στις 31 Ιουλίου και, όπως εξηγεί η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι το πρόγραμα «Γέφυρα».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, οι δανειολήπτες για δύο μήνες μπορούν να κάνουμε αίτηση ώστε να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία, αλλιώς από Σεπτέμβρη έρθουν αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς.

Εξάλλου, από Σεπτέμβρη αναμένεται ο νέος πτωχευτικός κώδικας και θα έχουμε μια νέα πραγματικότα, αφού πλέον οι πλειστηριασμοί ειναι fast track, δηλαδή γίνονται γρηγόρα και δύο μέρες πριν τον πλειστηριασμό ο ενδιαφερόμενος θα δώσει την εγγύηση που ορίζει ο νόμος με πολύ εύκολες διαδικασίες. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top