Σκυλακάκης: Νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής εξετάζει η κυβέρνηση

Πότε ενδέχεται να ξεκινήσει πότε θα υπάρχει απαλλαγή πληρωμής φόρου

       
Το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε εκπομπή του ΑΝΤ1. 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πιο πολλοί δικαιούχοι και παράταση προθεσμίας 

Συγκεκριμένα ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε για την επιστρεπτέα προκαταβολή,ότι «αξιολογείται ως ένα επιτυχημένο πρόγραμμα και εξετάζεται να επιστρέψουμε σε αυτό στο τέλος Ιουλίου», προκειμένου, όπως ανέφερε, να υπάρξει χρηματοδότηση στην αγορά, αναγνωρίζοντας πως «σε ότι αφορά τα δάνεια με κρατική εγγύηση υπάρχουν δυσκολίες πρόσβασης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω και των κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί από τις τράπεζες». 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: 111,4 εκατ. ευρώ πιστώνονται σε δικαιούχους  

«Η προκαταβολή φόρου, με βάση αυτά που πιστεύουμε, πρέπει να μειωθεί τόσο, ώστε οι άνθρωποι που έχουν ζημιά, να μην πρέπει να επιστρέψουν φόρο το 2021, που σημαίνει ότι κάποιος που έχει ζημία να μην πρέπει να πληρώσει τίποτα. Αυτό σημαίνει εξατομίκευση, αυτό δεν γίνεται με γενικά μέτρα. Θα είναι εφικτό ακόμη και να μην απαιτηθεί προκαταβολή φόρου από επιχειρήσεις που είναι ζημιογόνες». 

Επι της ουσίας ο κ. Σκυλακάκης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι έρχεται 3η φάση επιστρεπτέας προκαταβολής για να στηριχθούν επιχειρήσεις με δυσκολία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό

Το βασικό σενάριο για τη μείωση της προκαταβολής φόρου είναι έως 50%, αλλά θα προβλεφθεί και μηδενική προκαταβολή για ζημιογόνες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η παρέμβαση θα γίνει κατά ΚΑΔ ή ΑΦΜ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top