Επιχειρήσεις τριών ταχυτήτων μετά την άρση των μέτρων 

Τέσσερις νέες τάσεις στην καταναλωτική συμπεριφορά  

καταστήματα μάσκες άνοιγμα

Επιχειρήσεις τριών ταχυτήτων μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, δείχνει έρευνα σε 22 περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, για τις πρώτες 10 ημέρες επαναλειτουργίας της αγοράς. 

Αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη σε ηλεκτρονικά καταστήματα

Τι δείχνει η έρευνα για τις τρεις ταχύτητες των επιχειρήσεων: 
  
1.    Οι επιχειρήσεις με μισθωτούς που ήταν σε αναστολή εργασίας και τίθενται εκ νέου σε αναστολή με την παράταση του Μαΐου. 
2.    Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν το σύστημα του «προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας» λόγω περιορισμού των τ.μ. ή περνούν από την πλήρη απασχόληση σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία
3.    Οι επιχειρήσεις που επέστρεψαν από την αναστολή εργασίας στην πλήρη λειτουργία και απασχόληση και ενσωματώθηκαν στη κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων που συνέχισαν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
 
Η έρευνα δείχνει και τέσσερις νέες τάσεις στη καταναλωτική συμπεριφορά και διάθεση 

1.    Συνεχίζουν τις περικοπές (34%). Περισσότεροι από 3 στους 10 έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους εξ ανάγκης σε όλες τις κατηγορίες αγορών, υπό το βάρος των επιπτώσεων της πανδημίας στην απασχόληση τους. 
2.    Ξοδεύει για αγορές λιγότερα, επειδή διακατέχεται από απαισιοδοξία για το μέλλον (17%). Οι 2 στους 10 επιλέγουν να συνεχίσουν τη λιτότητα περισσότερο από φόβο και ανασφάλεια. 
3.    Οι 4 στους 10 που παραμένουν ψύχραιμοι και επιστρέφουν στη κανονικότητα, αλλά ξοδεύοντας προσεκτικά (38%)
4.    Μόλις 1 στους 10 καταναλώνει πιο ελεύθερα, αλλά χωρίς να ξοδεύει περισσότερα από πριν (11%).
 
Οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν με προσφορές προσέλκυσαν περισσότερο τους καταναλωτές. Το 86% των εμπορικών καταστημάτων στην Αττική έκαναν προσφορές με ποσοστό έκπτωσης από 20 έως 40%. 

Οι πωλήσεις σύμφωνα με τα «Ζ» των ταμειακών μηχανών, συγκριτικά με αντίστοιχες καθημερινές του περσινού Μαΐου που δεν ήταν ιδιαίτερα καλός μήνας σε πωλήσεις, κυμαίνεται τις πρώτες μέρες στο 1/3 με 1/2 και στη καλύτερη περίπτωση στα 2/3 του περυσινού ημερήσιου τζίρου. Στη κατηγορία των υπηρεσιών της κινητής τηλεφωνίας η κίνηση ήταν σχετικά αυξημένη, ενώ οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών και καλλυντικών ήταν ικανοποιητικές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top