Τέλος στη μεγάλη μείωση σύνταξης για όσους συνεχίζουν να εργάζονται!

Εκτόξευσε τη μαύρη εργασία ο «κόφτης» του Νόμου Κατρούγκαλου

Τέλος σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση  στη δραματική μείωση του εισοδήματος , όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να δουλεύουν.  Το μέτρο του νόμου Κατρούγκαλου οδήγησε στην εκτόξευση της μαύρης εργασίας σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, αφού αποτελούσε αντικίνητρο για ασφάλιση. 

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΦΕΡΕ Ο Ν. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Τι προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου για όσους συνταξιούχους συνέχιζαν να εργάζονται μετά τη συνταξιοδότηση;   «Όσοι κατέστησαν συνταξιούχοι μετά τον N. Κατρούγκαλου, δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου 2016, αν ως συνταξιούχοι απασχοληθούν έχουν περικοπή της σύνταξης 60% αν απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα και πλήρη περικοπή της σύνταξης αν απασχοληθούν σε φορείς γενικής κυβέρνησης. Την ίδια ποινή έχουν και αυτοί που έγιναν συνταξιούχοι πριν τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά ξεκίνησαν απασχόληση μετά το 2016», απαντά ο Δημήτρης Μπούρλος Δικηγόρος - εκδότης του περιοδικού Νομοθεσία ΙΚΑ.  

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σκοπεύει να αλλάξει το ποσοστό της μείωσης της σύνταξης για όσους συνεχίζουν να εργάζονται, από το 60% στο 30% ή ακόμα και πιο κάτω. Το σχεδιαζόμενο μέτρο θα ψηφισθεί αρχές 2020 με το νέο ασφαλιστικό και θα έχει άμεση εφαρμογή, τόσο για τους ήδη απασχολούμενους συνταξιούχους που έχουν υποστεί την μείωση 60% από τον νόμο Κατρούγκαλου όσο και για τους μελλοντικούς. 

ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας βάζει φρένο στα σενάρια για χορήγηση προσωρινής επικουρικής σύνταξης. Σύμφωνα με όσα είπαν πηγές του Υπουργείου στο Star, θα πρέπει πρώτα να εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη στο Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο. Άλλωστε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πρόβλημα θα λυθεί με την ψηφιοποίηση του συστήματος που ξεκινά τον Ιούνιο του 2020 και η σύνταξη θα καταβάλλεται άμεσα και ολόκληρη. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

 «Το πρόβλημα με την αναμονή στις επικουρικές συντάξεις θα λυθεί με την ψηφιοποίηση του συστήματος που ξεκινά τον Ιούνιο του 2020. Η σύνταξη θα καταβάλλεται άμεσα ολόκληρη» τόνισαν οι ίδιες πηγές.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top