Νέες επενδύσεις από την Eldorado Gold σε Σκουριές και Θράκη

2.900 θέσεις εργασίας συνολικά από το «ζωντάνεμα» των έργων

Νέες επενδύσεις στο χρυσωρυχείο της Θράκης ετοιμάζει η Ελληνικός Χρυσός. Μετά τις τροποποιήσεις στις άδειες εξοπλισμού ξεκινούν και τα έργα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας περιμένει την επένδυση «πώς και πώς» αφού η ανεργία στην περιοχή…θερίζει. Αναλύει η Μαρία Παππά. 

Επενδύσεις ύψους ενός δις προωθεί η Eldorado Gold και για το χρυσωρυχείο Θράκης, του οποίου η δραστηριότητα έχει μείνει στάσιμη σχεδόν επτά χρόνια. Η εταιρία περιμένει να έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση και την τοπική κοινωνία, προκειμένου να προχωρήσει το project. 

Μαζί με το έργο στο Πέραμα του Έβρου η εταιρία αναμένεται να δώσει 1.900 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και τουλάχιστον 1.000 κατά την λειτουργία. 

«Είναι ξεκάθαρο ότι η τωρινή κυβέρνηση κάνει γοργά βήματα για να επιλύσει τα ζητήματα τα οποία εκκρεμούσαν από το παρελθόν και αυτό στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε επενδυτές που σκέφτονται να φέρουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και νέο πλούτο»  σχολιάζει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star o αρθρογράφος και μηχανολόγος Άγης Βερούτης.   

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ 

Εκτός όμως από τη Θράκη δουλειές αναμένεται να ανοίξουν και στις Σκουριές από την Ελληνικός Χρυσός, κάτι το οποίο οι κάτοικοι που ζουν από τη δουλειά τους στα μεταλλεία περιμένουν εδώ και καιρό. 

«Ο τόπος μας ήταν ανέκαθεν μεταλλευτική περιοχή και μάλιστα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εξαρτάται το μεγαλύτερο τμήμα της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. Οπότε θεωρούμε αναγκαία τη λειτουργία των μεταλλίων στη βορειοανατολική Χαλκιδική καθώς πολλοί άνεργοι συμπολίτες μας επιθυμούν την εργασία σε αυτά» δηλώνει στο Star o Κώστας Πασχάλης, πρόεδρος της Μ. Παναγίας, του Δήμου Αριστοτέλη.   

Οι επενδύσεις της εταιρείας σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι απασχολούν 1.600 εργαζόμενους άμεσα και έμμεσα. 

«Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των έργων μας στην Ελλάδα είναι η διάρκεια ζωής τους. Τα περισσότερα μεταλλεία χρυσού λειτουργούν για δέκα ή και περισσότερα χρόνια ενώ η διάρκεια ζωής των μεταλλείων Κασσάνδρας θα διαρκέσει δεκαετίες» διαμήνυσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Eldorado Gold, Τζωρτζ Μπερνς.  

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η κυβέρνηση τα δίνει όλα για να σπρώξει την ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων. Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Η τράπεζα εξετάζει επενδύσεις στο Ελληνικό, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διαχείριση απορριμμάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top