Μύκονος: Επιχείρηση «Villa Juanita Dolores» από την ΑΔΔΑΕ

Οι… Ισπανοί τουρίστες ήταν ελεγκτές της εφορίας

Όργιο φοροδιαφυγής στη Μύκονο και σε άλλα τουριστικά θέρετρα, στον τρόπο ενοικίασης πολυτελών κατοικιών αποκάλυψε μια νέα επιχείρηση των ελεγκτών της ΑΔΔΑΕ με την κωδική ονομασία «Villa Juanita Dolores».

Απίστευτη φοροδιαφυγή: Πάρτι με είσοδο χιλιάδων ευρώ σε γιοτ και βίλες

Σύμφωνα με πληροφορίες μια ομάδα τεσσάρων εφοριακών, μετά από έρευνα που έκαναν σε ιστοσελίδες ενοικίασης κατοικιών, ανέθεσαν σε μεσιτικό γραφείο, που δραστηριοποιείται στη Μύκονο να τους βρει ένα πολυτελές κατάλυμα για να μείνουν λίγες μέρες στο νησί. 

Οι ελεγκτές μάλιστα εμφανίστηκαν ως Ισπανοί τουρίστες και το μεσιτικό γραφείο του ενημέρωσε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα για τις αρχές Αυγούστου. 

Στις 2 Αυγούστου οι ελεγκτές της ΑΔΔΑΕ έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου χρησιμοποιώντας τα ισπανικά ονόματα Juanita, Dolores, Carlos, Antonio. Επιβιβάστηκαν σε πολυτελές αυτοκίνητο που τους περίμενε και τους μετέφερε σε πολυτελέστατη βίλα γνωστού επιχειρηματία στη Φτελιά. 

Εκεί τους περίμενε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου, η οποία τους ξενάγησε στους χώρους της βίλας, τους ζήτησε τα πλήρη στοιχεία τους και τους ρώτησε για τον τρόπο πληρωμής της μίσθωσης. 

Το συνολικό ποσό για έξι διανυκτερεύσεις στη βίλα ανερχόταν στις 25.000 ευρώ. Οι εφοριακοί αποκάλυψαν την ταυτότητά τους και ζήτησαν από τη μεσίτρια τα στοιχεία της, όπως και τα στοιχεία των πελατών που έμεναν τις προηγούμενες μέρες στη βίλα. 

Η μεσίτρια δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί τους και τους αποκάλυψε πως πρόσφατα είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή που εκμεταλλεύεται το ακίνητο από τον ιδιοκτήτη, 19.200 ευρώ για 8 μέρες διαμονής. 

Από την έρευνα των ελεγκτών διαπιστώθηκαν τα εξής:

Τον Απρίλιο του 2018, είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ, με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το μίσθωμα τριπλασιάζεται.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δε δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία. 

Επιπλέον, ο μισθωτής του ακινήτου δε δηλώνει εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top