Κυνήγι σε φοροδιαφυγή: Απανωτοί έλεγχοι και λουκέτα σε επιχειρήσεις

Τσουχτερά πρόστιμα έως 2.000 ευρώ για τους παραβάτες

Ταβέρνα σε ελληνικό νησί

«Πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής, αλλά και της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες

Με την καλοκαιρινή περίοδο στα… φόρτε της, οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης τελούν υπό καθεστώς τριπλών ελέγχων.

Στους παραβάτες επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, ενώ, ανάλογα με τον αριθμό των αποδείξεων, που θα εντοπιστούν να μην έχουν εκδοθεί, επιβάλλεται και η ποινή του λουκέτου.

Οι έλεγχοι έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται σε δημοφιλή τουριστικά νησιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, που έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας την χαλάρωση των φορολογικών ελέγχων).

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και τα αποτελέσματα των φοροελέγχων, τα οποία δε δικαιώνουν την «αγανάκτησή» τους, αφού σχεδόν σε κάθε έλεγχο εντοπίζονται παραβάσεις.

Πότε επιβάλλεται πρόστιμο και πότε λουκέτο

Στις επιχειρήσεις, που εντοπίζονται να μην κόβουν αποδείξεις, αρχικά επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο μπορεί να φτάσει και τις 2.000 ευρώ.

Εάν οι αποδείξεις, που δεν κόπηκαν, είναι πάνω από 10, τότε έρχεται το λουκέτο για δύο ημέρες, με την επιχείρηση να χάνει ολοκληρωτικά τον τζίρο 48 ωρών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top