«Σαφάρι» της εφορίας σε καταστήματα ενδυμάτων: 2 στα 3 δεν έκοβαν απόδειξη!

Σωρεία παραβάσεων σε ελέγχους σε όλη τη χώρα

Ρούχα σε κατάστημα

Πανελλαδικό «σαφάρι» με ελέγχους σε καταστήματα εμπορίας ρούχων έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η εφορία έβαλε στο στόχαστρο κυρίως επιχειρήσεις μαζικής κατανάλωσης, που διαθέτουν ρούχα σε πολύ χαμηλές τιμές, σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, και έβγαλε… λαβράκι! 

Συνολικά, από τους 140 ελέγχους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Ιωάννινα, Καλάμάτα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο και Ρόδο, προέκυψε πως 2 στα 3 καταστήματα (93 επιχειρήσεις, συνολικά) απέφευγαν την έκδοση φορολογικών στοιχείων λιανικής. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, επιχειρήθηκε να παρεμποδιστεί ο έλεγχος από τους εφοριακούς.

Σε μία επιχείρηση διαπιστώθηκε πως υπήρχε παραποιημένο λογισμικό για την έκδοση αποδείξεων, ενώ τρεις επιχειρήσεις βρέθηκαν να έχουν κάνει πρόσφατα έναρξη εργασιών, με έδρες όπου λειτουργούσαν αντίστοιχες επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο οι τελευταίες να έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών και χωρίς να αποδεικνύεται με νόμιμα παραστατικά ο τρόπος μεταβίβασης των εμπορευμάτων τους στις νεοϊδρυθείσες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top