Μειώσεις στο ρεύμα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή!

Ποιους αφορούν οι μειώσεις

πυλώνες ρεύματος υψηλής τάσης

Φθηνότερο ρεύμα για τις επιχειρήσεις σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος με κατεπείγον νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή.

 Συγκεκριμένα προωθούνται οι κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή από 1ης.1.2019 το νέο σχήμα μειωμένων χρεώσεων του Ε.Τ.Μ.Ε.Α.Ρ.  Το  τέλος δηλαδή για τους ρύπους που πληρώνουμε στους λογαριασμούς. Μέχρι τώρα εφαρμοζόταν για αγρότες και βιομηχανίες μεγάλης τάσης. Όμως ο στόχος τώρα ειναι να επεκταθεί και στους εμπορικούς καταναλωτές,  δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  

Το πιο σημαντικό  είναι ότι με το νέο σχήμα θα ενισχυθεί η ενεργοβόρος βιομηχανία, ώστε να μειώσει το κόστος ρεύματος και να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες.

Παράλληλα μειώνεται η χρέωση εκπροσώπου φορτίου (το ΠΧΕΦΕΛ) που επιβάρυνε τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και το Ειδικό Τέλος Λιγνιτικής Παραγωγής που επιβαρύνει τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Οι ελαφρύνσεις αυτές αυξάνουν σημαντικά τη ρευστότητα της ΔΕΗ σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος  και ενισχύουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των προμηθευτών με θετικό αντίκτυπο και στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον τελικό καταναλωτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top