Έρχονται αυξήσεις στο ρεύμα; Τι δήλωσε ο Σταθάκης

Λόγω… διοξειδίου του άνθρακα

Εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης που καίει τον φετινό χειμώνα, λόγω αύξησης της διεθνούς τιμής και  του υψηλού  Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης,  ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο για αυξήσεις στη ΔΕΗ!   

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον  ραδιοφωνικό σταθμό  Νews24/7 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν απέκλεισε το  ενδεχόμενο για αύξηση της τιμής του ρεύματος «εάν τα co2 (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πάνε από το 9 στο 22. Θα είναι ανησυχητικό και θα δούμε τι θα κάνουμε».  

Για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ανέφερε ότι «τo τέλος προμηθευτή που αφορά τις ΑΠΕ, μηδενίζεται τώρα, παραλάβαμε προϋπολογισμό ελλειμματικό στις ΑΠΕ κατά 1 δισ., σταδιακά μηδενίστηκε το έλλειμμα» 

Για την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας στην ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι «την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα. Ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και φέτος θα είναι κερδοφόρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top