Stop στα δάνεια οι Τράπεζες – Οι μικρομεσαίοι θα πληρώσουν τη νύφη

Καμπανάκι και για τη ΔΕΗ; Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεσκονίζει τα βιβλία της

Την πίεση που υφίστανται οι τράπεζες άρχισαν, πλέον, να αντιλαμβάνονται και οι πολίτες, αφού ο δανεισμός στους μικρομεσαίους στερεύει. 
 

Η πειστική αντιμετώπιση των "κόκκινων" δανείων, έχει πάρει, πλέον, το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν σήμερα νέα επίθεση στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα να καταγράψουν απώλειες 1,78%
 

ΤΟ "ΒΟΥΝΟ" ΤΩΝ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ" ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο που ετοιμάζει πυρετωδώς η κυβέρνηση θα ελαφρύνει τις τράπεζες από "κόκκινα" δάνεια έως 20 δισ.  ευρώ, με κρατικές εγγυήσεις 5-6 δισ.  ευρώ. Γι αυτές τις εγγυήσεις θα αξιοποιηθεί το ταμειακό "μαξιλάρι.  

«Οι οικονομίες που επιχειρούν μείωση κόκκινων δανείων, την ίδια στιγμή πρέπει να φροντίζουν να αυξάνουν τη ζήτηση στην οικονομία. Τα τρία  τελευταία χρόνια έγινε  το ακριβώς αντίθετο, η  υπερφορολόγηση επιβάρυνε ακραία τη διαδικασία μείωσης των κόκκινων δανείων»  δηλώνει στο Star o Παναγιώτης Πετράκηw,  Καθηγητής Οικονομικών του  ΕΚΠΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΑΞΙΛΑΡΙ" ΤΩΝ 30 ΔΙΣ

Αυτή τη στιγμή, η δυνατότητα των τραπεζών να ρίξουν ζεστό χρήμα στην αγορά είναι σχεδόν μηδενική κι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να δουλέψει η μηχανή της οικονομίας. 

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΟΙ "ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ" ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η αχίλλειος πτέρνα του σχεδίου  για «εταιρίες ειδικού σκοπού» είναι να χαρακτηριστεί ως παράνομη κρατική ενίσχυση από τη Κομισιόν και να "κολλήσει". 

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ;  Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ "ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ" ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ 

Στα "κόκκινα" βρίσκεται και η μετοχή της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της εταιρίας, ωστόσο η αγορά βοά από τις διορθώσεις στα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα, που προκάλεσαν έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Η ΔΕΗ μέσα στους επόμενους μήνες καλείται να πετύχει ένα τριπλό, δύσκολο εγχείρημα:  Να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των δύο λιγνιτικών μονάδων, να μεταφέρει 500.000 πελάτες της σε ιδιώτες παρόχους, όπως έχει δεσμευθεί στους Θεσμούς, αλλά και να βρει λύση για τις οφειλές καταναλωτών, που φτάνουν στα 3,5 δισ! Κι όλα αυτά εντείνουν τον προβληματισμό.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top