Ξεκινούν από Νοέμβριο: 11 νέα προγράμματα για 88.500 ανέργους – Ποια είναι

Περίπου το 1/3 των θέσεων θα αφορά νέους έως 29 ετών

Φοιτητες σε καφετερια

Έντεκα νέα προγράμματα που θα αφορούν συνολικά 88.500 ανέργους έχει συρτάρια της η κυβέρνηση στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ανεργίας.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κάποια από τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τέλη Νοεμβρίου, ενώ ο στόχος είναι σε κάθε περίπτωση να έχουν προκηρυχθεί και τα έντεκα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2019. Τα προγράμματα θα αφορούν διάφορους κλάδους, όπως αγροδιατροφή, βιομηχανία και πληροφορική.

Περίπου το ένα τρίτο των θέσεων θα αφορά ανέργους έως 29 ετών, ενώ ένα από το προγράμματα θα μπει… «ασπίδα» στο brain drain.

Συγκεκριμένα, θα αφορά την πρόσληψη 10.000 νέων επιστημόνων, πτυχιούχων, στον ιδιωτικό τομέα, με επιδότηση – για τις επιχειρήσεις – 800 ευρώ το μήνα, αν οι πτυχιούχοι έχουν διδακτορικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση θα διαρκεί 12 μήνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχει και πρόγραμμα για προσλήψεις ορισμένου χρόνου (12μηνο) 5.500 επιστημόνων στο Δημόσιο, ηλικίας έως 29 ετών.

Τέλος, ένα από τα προγράμματα θα αφορά παρεμβάσεις για κατάρτιση, πιστοποίηση, πρακτική άσκηση και επιδότηση νέων θέσεων εργασίας. Εκτιμάται πως θα ωφεληθούν 16.000 νέοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top