Αγωνία στις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας για τη χρήση του όρου «μακεδονικό»

Πρέπει να το κατοχυρώσουν στις χώρες εξαγωγής!

Σε αναμμένα κάρβουνα  κάθονται εκατοντάδες επιχειρήσεις  που φέρουν στα προϊόντα τους τον όρο Μακεδονία η το επίθετο μακεδονικός.

Αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα του πορίσματος της Διεθνούς Επιτροπής για τα εμπορικά σήματα και τη χρήση του ονόματος Μακεδονία! .

«Το όνομα Μακεδονία δεν πρέπει να λείψει απο τα προϊόντα μας. Ειδικά στα τρόφιμα κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα σε διεθνές επίπεδο» δηλώνει στο Star ένας από  τους εκατοντάδες εμπόρους τροφίμων που χρησιμοποιεί στην ετικέτα των προϊόντων του το όνομα Μακεδονία και θα πρέπει τώρα να σπεύσει να το κατοχυρώσει στις χώρες εξαγωγής. Τέτοια προϊόντα είναι ο μακεδονικός χαλβάς,  τα όσπρια, το μακεδονικό τυρί, πιπεριές. ακόμα και το μακεδονικό γιαούρτι.

Όσα ειναι ΠΟΠ (κατοχυρωμένης ήδη ονομασίας προέλευσης)  δεν θα έχουν πρόβλημα, αλλά δυστυχώς τα προϊόντα ΠΟΠ με το όνομα Μακεδονία ή τον χαρακτηρισμό «μακεδονικό»  ειναι απειροελάχιστα. Ούτε καν οι μακεδονικές πιπεριές δεν ειναι ΠΟΠ, καθώς  προφανώς κανείς δεν φανταζόταν ποτέ ότι κάποιοι άλλοι θα διεκδικούσαν ότι τα ποτά τους  για παράδειγμα,  είναι «μακεδονικά»... 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top