Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα παιδιού – Ποιοι το δικαιούνται

Που μπορείτε να δείτε εάν δικαιούστε επίδομα τέκνων

Γουρουνάκι κουμπαράς

Μια τελευταία ευκαιρία για τις αιτήσεις του επιδόματος παιδιού θα έχουν - μέχρι σήμερα τις 23.59 – οι δικαιούχοι.

Ο κύκλος των αιτήσεων Α21 για τους δικαιούχους της τέταρτης δόσης ολοκληρώνεται και θα ξεκινήσει στη συνέχεια η φάση της καταβολής του επιδόματος, που θα γίνει από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι δικαιούχοι του επιδόματος έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητική αίτηση. προσθέτοντας νέο μέλος στην οικογένεια καθώς και να διορθώσουν τα στοιχεία των εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας.

Για τα παιδιά που ενηλικιώνονται εντός του 2018 δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια, καθώς το επίδομα καταβάλλεται για όλο το έτος.

Τι γίνεται εάν υποβλήθηκαν δύο αιτήσεις για το ίδιο παιδί

Στην περίπτωση που κάποιος υπέβαλε εκ παραδρομής δύο αιτήσεις Α21, οι οποίες αφορούν το ίδιο παιδί ή παιδιά, μπορεί να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί οικειοθελώς από τον μη δικαιούχο η αίτηση που περιλαμβάνει μη εξαρτώμενα τέκνα προκειμένου να καταβληθούν αυτόματα τα αντίστοιχα ποσά στον δικαιούχο χωρίς περαιτέρω ενέργεια του τελευταίου.

Πηγή: ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων)

Επίδομα παιδιού: Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δει εάν είναι δικαιούχος του επιδόματος τέκνου, απλά πρέπει να μπει στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Η διεύθυνση είναι: https://www.idika.gr/epidomapaidiou/

Δείτε εδώ πώς να συμπληρώστε το Α21 για το επίδομα παιδιού 
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top