Ο Κερέ προειδοποιεί: Οι αγορές θα είναι δυσκολότερες από τους θεσμούς

Παραδέχεται πως οι δανειστές έκαναν λάθη, ειδικά στο χρέος

Ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ

Την προειδοποίηση πως ο διάλογος με τις αγορές θα είναι δυσκολότερος από εκείνον που έκανε η κυβέρνηση με τους θεσμούς, απηύθυνε ο Μπενουά Κερέ.

«Η ευθύνη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και των καταθετών έχει μετατοπιστεί τώρα πλήρως στην ελληνική κυβέρνηση. Μην περιμένετε ότι θα είναι ευκολότερο για την κυβέρνηση να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών από ό,τι να πείσει τους Θεσμούς» τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Ο Κερέ συνεχάρη την κυβέρνηση για την υλοποίηση βασικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, ενώ μιλώντας για ενισχυμένη εποπτεία είπε ότι σαφώς δεν πρόκειται για νέο πρόγραμμα, αλλά για ενισχυμένη μορφή συνεργασίας της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, για τη στήριξη της μετάβασης προς την πλήρη πρόσβαση στις αγορές.

Για τη βιωσιμότητα του χρέους, υπογράμμισε ότι η απόφαση του Eurogroup ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάστασή του μεσοπρόθεσμα, αλλά πως παραμένουν κίνδυνοι μακροπρόθεσμα. Παράλληλα, αναγνώρισε πως έγιναν λάθη στο θέμα αυτό από την πλευρά των πιστωτών.

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα της μείωσης ή μη των συντάξεων από 1/1/2019, είπε πωςπρωταρχική σημασία έχει η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με μέτρα φιλικά προς την ανάπτυξη και κάνει ειδική αναφορά στην άμεση φορολογία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top