Γέμισε η αγορά από τουρίστες την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων

Απώλειες 2 δισ. ευρώ φιλοδοξούν να καλύψουν οι έμποροι

Ξεκίνησαν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις  και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγουστου ! Οι έμποροι φιλοδοξούν να καλύψουν τις απώλειες  τα έτη της κρίσης απο την εισαγόμενη κατανάλωση δηλαδή τον τουρισμό. 

Η αγορά σήμερα γέμισε πάντως από τουρίστες, που δεν έχασαν την ευκαιρία, πρώτη ημέρα άλλωστε των θερινών εκπτώσεων να κάνουν τη δική τους έρευνα αγοράς  και να ψωνίσουν. 

Σε πολλές περιπτώσεις , κυρίως στα είδη δώρων,  οι φετινές εκπτώσεις φτάνουν ακόμα και το 60% σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τον εισαγόμενο καταναλωτή,  τον επισκέπτη της χώρας μας που θα θελήσει να κάνει τις όποιες αγορές του...

Το 2009,  προ κρίσης δηλαδή,  ο τζίρος στις θερινές εκπτώσεις έφτανε τα 8 δισ. ευρώ.  Φέτος όμως ο προσβλεπόμενος τζίρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ. Μια απώλεια δηλαδή της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

«Αυτή την απώλεια φιλοδοξούμε να καλύψουμε με τον ξένο επισκέπτη. Είναι πολύ καλές οι προσφορές και νομίζω ότι όλοι θα βρουν ευκαιρίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων,  Βασίλης Κορκίδης,  στο Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top