Τελεσίγραφο από την Eldorado Gold: Άδεια για τις Σκουριές μέχρι την Πέμπτη ή κλείνουν όλα τα μεταλλεία!

Επιμένει στην αναστολή όλων των επενδύσεων αν δεν χορηγηθεί το σύνολο των αδειών - Νέα ενημέρωση 21:03

Επιμένει στην θέση του  περί αναστολής  όλων των εξορυκτικών, επενδυτικών και ερευνητικών εργασιών την ερχόμενη Πέμπτη,  ο όμιλος Eldorado Gold, εάν μέχρι τότε δεν έχει χορηγηθεί το σύνολο των αδειών για τις Σκουριές.

Σύμφωνα με στελέχη του ομίλου, η χορήγηση των αδειών στην Ολυμπιάδα, αν και αποτελεί θετικό βήμα, δεν επαρκεί προκειμένου να υλοποιηθούν τα επενδυτικά σχέδιά του για την Ελλάδα.

«Οι βασικές άδειες για το έργο των Σκουριών έχουν ήδη χορηγηθεί. Οι ζητούμενες άδειες δεν αφορούν παρά την τροποποίηση των αδειών και εγκρίσεων που έχει χορηγήσει η πολιτεία» διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.

Τα στελέχη της Eldorado Gold διαμηνύουν ότι απαιτείται η εξασφάλιση του συνόλου των αδειών για τις Σκουριές πριν τις 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου  ο όμιλος να αναθεωρήσει την αρχική απόφασή του.

«Η διαδικασία της διαιτησίας ήταν επιβεβλημένη επιλογή, καθώς αφορά την καρδιά της επένδυσης, που είναι η δημιουργία μεταλλουργίας στην Ελλάδα, επιλέξαμε τη διαιτησία, προκειμένου να δώσει μόνιμη λύση» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top