«Γκρίνια» για τα ΜHΣYΦΑ από τους φαρμακοποιούς: Ανεβαίνουν οι τιμές φαρμάκων όπως το Panadol και το Maalox;

Βγαίνουν πλέον εκτός διατίμησης

 Ανεβαίνουν οι τιμές φαρμάκων όπως τα Panadol και Maalox;

Νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί στον τρόπο τιμολόγησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), τα οποία βγαίνουν εκτός διατίμησης.

Όπως καταγγέλλεται, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε τον δεύτερο κατάλογο με 55 «ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης», οι οποίες, ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικές για όσους διαθέτουν τα εν λόγω σκευάσματα.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται τιμές πολύ γνωστών προϊόντων, όπως το αναλγητικό «Panadol Cold & Flu & Cough» με προτεινόμενη τιμή τα 5,99 ευρώ, η κρέμα «Lamisil» με τιμή 3,98 ευρώ και το φάρμακο του πεπτικού «Maalox Plus tab» με προτεινόμενη τιμή τα 2,01 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση, οι παραγωγοί των φαρμάκων αυτών υποχρεούνται να αναγράφουν πάνω στην συσκευασία τη φράση «Ενδεικτική Τιμή Λιανικής Πώλησης».

Για τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, η αναγραφόμενη ως «λιανική τιμή» στις συσκευασίες θα ισχύει ως «ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης».

Το απελευθερωμένο νέο καθεστώς έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ζητεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να του θέσει μία σειρά από αυξήσεις που προκύπτουν στις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν, επίσης, πως αυξάνεται η χονδρική τιμή των εν λόγω φαρμάκων, με αποτέλεσμα να μειώνεται το περιθώριο κέρδους τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top