Ώρα μηδέν για την ιστορική βιομηχανία υποδημάτων Boxer: Κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης

Επιδιώκει να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ταμεία και να παραμείνει βιώσιμη

Ώρα μηδέν για την ιστορική βιομηχανία υποδημάτων Boxer: Κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης

Ώρα μηδέν για την ιστορική ελληνική βιομηχανία υποδημάτων Boxer, μία από τις τελευταίες και μακροβιότερες ελληνικές βιομηχανίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1919, κατέθεσε προς επικύρωση συμφωνία εξυγίανσης κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η εταιρεία εμφανίζει «άνοιγμα» της τάξης των 25 εκατ. ευρώ από τα οποία περίπου 15 εκατ. ευρώ οφείλονται σε μία μόνο τράπεζα.

Η εταιρεία επιδιώκει να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις της προς τα πιστωτικά ιδρύματα, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και να παραμείνει βιώσιμη.

Ως ημερομηνία εκδίκασης της συμφωνίας εξυγίανσης έχει οριστεί η 25η Οκτωβρίου.

Έριξε στο 1/3 την παραγωγή η κρίση

Πριν εισέλθει η οικονομία στην εποχή των μνημονίων, η Boxer-Φειδάς παρήγε ημερησίως περίπου 5.000 ζευγάρια υποδήματα. 

Μάλιστα, το 2010 η εταιρεία εγκαινίασε το τρίτο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στη βιομηχανική ζώνη του Μενιδίου, επιφάνειας 11,4 χιλ. τετραγωνικών μέτρων, με δυναμικότητα 8.500 ζευγάρια υποδήματα.

Η κρίση, όμως, είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των παραγόμενων υποδημάτων να υποχωρήσει μέσα σε λίγους μήνες σε περίπου 3.200 ζευγάρια, με το μέγεθος αυτό να έχει μειωθεί πλέον σε περίπου 1.700 ζευγάρια.

«Κινδυνεύουμε να κλείσουμε ενώ η ζήτηση για τα προϊόντα μας είναι ιδιαίτερα υψηλή»

Η πρόεδρος της εταιρείας, Ασημίνα Φειδά, είχε δηλώσει το 2016 στην Εφημερίδα των Συντακτών πως μέχρι και τα εγκαίνια του εργοστασίου το 2010, η εταιρεία αναπτυσσόταν με ραγδαίους ρυθμούς.

Μετά την έναρξη της κρίσης, η εταιρεία χρησιμοποίησε τη διαθέσιμη ρευστότητά της για την αποπληρωμή του εργοστασίου και προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Παρόλ’ αυτά, η εταιρεία δεν κατάφερε να αποφύγει τις καθυστερήσεις πληρωμών, γεγονός που οδήγησε στη δέσμευση των λογαριασμών της. Ελλείψει των απαραίτητων κεφαλαίων κίνησης, η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις παραγγελίες.

«Κινδυνεύουμε να κλείσουμε, τη στιγμή που η ζήτηση για τα προϊόντα μας είναι ιδιαίτερα υψηλή και η κατανάλωση αρχίζει να ανακάμπτει» είχε τονίσει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top