Πρόεδρος ΤΕΕ: Αδιανόητο εν έτει 2017 να μην βγαίνει ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα

Επιστολή Στασινού σε Αχτσιόγλου – Πετρόπουλο και ΕΦΚΑ

Πρόεδρος ΤΕΕ: Αδιανόητο εν έτει 2017 να μην βγαίνει ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα

Παρέμβαση για την αδιανόητη ταλαιπωρία που υφίστανται οι διπλωματούχοι μηχανικοί από τον ΕΦΚΑ έκανε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Έφη Αχτσιόγλου και Τάσο Πετρόπουλο, μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Στην επιστολή καταγγέλλεται ότι λόγω αδυναμίας των υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ δημιουργούνται τριτοκοσμικές εικόνες και οι μηχανικοί υφίστανται πολύωρη ταλαιπωρία καθημερινά προκειμένου να εκδίδουν κάθε μήνα βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά:

«Είναι αδιανόητο εν έτει 2017 να μην μπορούν να επικοινωνήσουν δύο ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΦΚΑ. Είναι αδιανόητο να ζητούν από όσους λίγους μηχανικούς καταφέρνουν, μετά την λαίλαπα των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να ταλαιπωρούνται κάθε μήνα επί ώρες για να πάρουν ένα χαρτί που μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά χωρίς φυσική παρουσία. Επί ένα χρόνο προετοίμαζαν το νέο ασφαλιστικό και επί επτά μήνες τώρα δεν έχουν καταφέρει να συνδέσουν δύο ηλεκτρονικά συστήματα. Πόσο καιρό νομίζουν ότι έχουν για να κάνουν τα αυτονόητα;

Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, που μιλάει, όπως πρόσφατα στο συνέδριο του Economist, για τις μεταρρυθμίσεις, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, για το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και τη δίκαιη ανάπτυξη, ότι το 2017 στην Ελλάδα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν δύο ηλεκτρονικά συστήματα και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας αναγκάζεται να ταλαιπωρείται καθημερινά, σε τριτοκοσμικό επίπεδο, στον ΕΦΚΑ; Γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι διπλωματούχος μηχανικός, ότι αν ήθελε να βγάλει ασφαλιστική ενημερότητα θα έπρεπε να πάρει ο ίδιος νουμεράκι και να σταθεί επί ώρες στην ουρά των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ; Δεν φτάνει που μας επέβαλαν δυσβάσταχτες εισφορές, θέλουν να τους παρακαλάμε, με την φυσική μας παρουσία, να κάνουν τη δουλειά τους. Αναρωτιέμαι πραγματικά: δεν υπάρχει τσίπα και φιλότιμο;»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top